1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Koronavirüs İlacı 7 Ülkede Denenmeye Başladı
Koronavirüs İlacı 7 Ülkede Denenmeye Başladı

Koronavirüs İlacı 7 Ülkede Denenmeye Başladı

Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals ilaç şirketleri, Kevzara isimli ilacın 7 ülkede, 300 koronavirüs hastası üzerinde denenmeye başladığını duyurdu.

30 Mart 2020 Pazartesi 15:09A+A-

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 34 bin 848’e, virüs bulaşan hasta sayısı ise yarım milyonu geçerek, 723 bin 328’e yükselirken; hastalığa karşı iki ilaç şirketi açıklama yaptı.

Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals isimli şirketler, kevzara olarak bilinen ilacın geliştirilmiş halini hastalar üzerinde test etmeye başladıklarını duyurdu.

Geçen hafta içerisinde ABD’de ilacın hastalar üzerinde test edildiğini açıklayan şirketler, bağışıklık sistemini etkileyen ilacın İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Kanada ve Rusya’da da hastalar üzerinde denendiğini duyurdu.

Şirketler son denemelerin yaklaşık 300 hasta üzerinde gerçekleşeceğini duyurdu. Deneme sürecine katılacak kişilerin özellikle Kovid-19’dan dolayı çok ağır ve durumu kritik hastalardan seçildiği belirtildi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ÇÖKMESİNİ DURDURACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Doktorlar ve bilim insanları corona virüsünün sitokin fırtınası olarak da bilinen bağışıklık sisteminin aşırı tepki vererek organlara saldırmasına sebep olduğunu düşünürken, bu ilaçlar ile bağışıklık sisteminin yönlendirilebilmesini umuyor.

Karar’ın Reuters’a dayandırdığı habere göre, Regeneron’un ABD’deki deneme sürecini yönettiği ve Sanofi’nin de ABD’nin dışındaki bölgelerde çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT