1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Koltuk tartışmasına Kılıçdaroğlu çözümü: Erken seçim ihtimali varmış! 
Koltuk tartışmasına Kılıçdaroğlu çözümü: Erken seçim ihtimali varmış! 

Koltuk tartışmasına Kılıçdaroğlu çözümü: Erken seçim ihtimali varmış! 

CHP Genel Başkanı koltuğunu bırakmamak için bahane üretmekte epey mahir!

10 Temmuz 2023 Pazartesi 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimlerden ağır bir yenilgiyle ayrılan CHP birçok tartışmanın odağında. En çok tartışılan husus ise şüphesiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan istifa edip etmeyeceği…

Siyasi kariyeri boyunca onlarca mağlubiyet yaşayan Kılıçdaroğlu her seferinde koltuğunu korumayı bildi. CHP içinde bırakın nöbeti devretmeyi koltuk tartışması açanlar dahi bir şekilde sessizliğe mahkum ediliyor. Ekrem İmamoğlu yaptığı çıkışlardan sonra istediği desteği bulamadı. Netice olarak Kemal Kılıçdaroğlu kendisini alternatifsiz bırakma konusunda elinde geleni yapıyor.

Bu esnada seçmenine ve partisini bir takım argüman ve bahaneler sunmak zorunda olan Kılıçdaroğlu bu işte epey yetenekli. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrası başlayan değişim tartışmalarına ve 2024’te yapılacak yerel seçime dair açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''İktidar 5 yıl kesintisiz devam edebilir mi?'' sorusuna, ''Türkiye her an bir erken seçime gidebilir. Biz her koşulda hazırlıklı olmalıyız...'' yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu koltuk tartışmaları ne zaman alevlense gündem değiştirmek için yepyeni bir argümanla çıkıyor karşımıza. Şimdi ise Türkiye’nin “erken seçime gidebileceğini” öğrenmiş bulunmaktayız. Hem de öyle belirsiz zamanda falan değil: “Her an” erken seçime gidebiliriz!

Birlik beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde ise “koltuk tartışması” açmak ihanetten de beter olacaktır! Anlaşılan o ki Kemal Kılıçdaroğlu bir şekilde teknesini yürütmenin yolunu bulacak. CHP’ye Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde tatlı rüyalar…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum