1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kolombiya’da ELN ile FARC Muhalifleri Çatıştı: 13 Ölü
Kolombiya’da ELN ile FARC Muhalifleri Çatıştı: 13 Ölü

Kolombiya’da ELN ile FARC Muhalifleri Çatıştı: 13 Ölü

Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) barış anlaşmasını kabul etmeyen militanları arasında çıkan çatışmada 13 kişi öldü.

29 Kasım 2017 Çarşamba 09:36A+A-

AA’nın Kolombiya’daki yerel basına dayandırdığı haberine göre, Pasifik Okyanusu kıyısındaki yönetim bölgelerinden Narino’ya bağlı Magüi Payan kentinin kırsalında hükümetle ateşkes halindeki Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) militanları ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) eski mensupları arasında çatışma çıktı. Olaylarda 13 kişi öldü.

Çatışmanın, FARC’ın muhaliflerinin ELN’nin bulunduğu bölgeden geçerken başladığını ifade eden bölge halkı halen söz konusu alana erişimin olmadığını ve ölenlerin kimler olduğunun bilinmediğini ifade ediyor.

Hükümet ile ELN, 4 Eylül’de, Ocak 2018’e kadar yürürlükte kalacak ateşkes ilan etmiş, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMKG) de ay başında aldığı kararla Katolik Kilisesi temsilcilerinin de bulunduğu mekanizmaya dahil olmuştu.

Her iki tarafın silahlı çatışmanın siviller üzerindeki etkisinin azaltılması için çalışma yapılması konusunda mutabık kaldığı anlaşmaya göre ELN, adam kaçırma ile altyapı, enerji nakil ve petrol boru hatlarına saldırının engellenmesi, hükümet ise toplum liderlerine suikastlerin önlenmesi için daha fazla çaba gösterme sözü vermişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT