1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Kolay Bulunması Mümkün Olmayan Özel Bir Patlayıcı Kullanıldı"
"Kolay Bulunması Mümkün Olmayan Özel Bir Patlayıcı Kullanıldı"

"Kolay Bulunması Mümkün Olmayan Özel Bir Patlayıcı Kullanıldı"

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Beşiktaş'ta yaşanan saldırıda kullanılan patlayıcının kolay bulunması mümkün olmayan bir askeri mühimmat olduğunu söyledi.

12 Aralık 2016 Pazartesi 14:59A+A-

Habertürk'te yayınlanan "Teke Tek" programında değerlendirmelerde bulunan Mete Yarar, şunları söyledi:

"Şehir yapılanması çok ciddiye alınmadı. Dağdakilerden daha kolay alt edileceğini sandılar. Şehir yapılanmaları gettolarda bütün çeteleri kontrol altına aldılar. Bu çok tehlikeli bir noktaya geldi. PKK Ankara'daki saldırıyla birlikte yeni bir stratejiyi benimsedi. Bu olay sadece Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklı değil, bu Türkiye'nin Irak'ta ve Suriye'de attığı adımlarla da ilgisi var. Batı burada ikiyüzlülük yapıyor.

Kandil'le ilgili konuşulurken "elinizde uçaklar var, şunlar var bunlar var" deniliyordu. AWACS'larla Kandil'in derinliklerine giriliyor artık.

Türkiye kendi silahlı İHA'larıyla operasyon yapma yeteneğini kazandı.

MİT'e yurtdışında operasyon yapma yetkisi çıktı. Aynen CIA gibi. Son yıllarda öldürülen PKK'nın üst düzey yönetici sayısı 20 kat arttı. Türkiye artık nokta operasyon yapma yeteneği kazanmıştı.

İstanbul'u istanbul'da koruyamazsınız İstanbul gibi mega bir kenti sınır ötesinden savunabilirsiniz. Bu saldırının çözümünü İstanbul'da ararsanız İstanbul polisine haksızlık etmiş olursunuz. İstanbul polisi "neremizi kollacağız" diyor. 3 tane örgüt iç içe geçmiş durumda ortak eylem yapma kararı almışlar."

Mete Yarar, patlayıcının cinsiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Patlama sonrası yerde açılan çukura dikkat çeken Mete Yarar, "Çukur çok enteresan. Aşağıya değil yukarıya doğru ısı vermiş ve etrafa çok yüksek ısı yaymış." dedi.

Mete Yarar, saldırıda kullanılan patlayıcının, "kolay bulunması mümkün olmayan özel bir askeri mühimmat" olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum