1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kırklareli GGM'de Ne Oluyor?
Kırklareli GGM'de Ne Oluyor?

Kırklareli GGM'de Ne Oluyor?

Kırklareli’ndeki Geri Gönderme Merkezi’nde yemeklere su karıştırma, patatesleri soymadan yemeklere koyma, temizlik malzemelerini zamanında vermeme gibi uygulamalarla göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelelerde bulunulduğu iddia edildi.

20 Kasım 2019 Çarşamba 13:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Konuyla ilgili harekete geçen Mazlumder’den edinilen bilgiye göre Kırklareli Geri Gönderme Merkezi’nde göçmenler aleyhine zaten zor olan şartlar son zamanlarda izlenen bir takım uygulamalarla iyice kötüleşmiş vaziyette.

Konuyla ilgili Mazlumder’e ulaşan kaynaklar Kırklareli’ndeki Geri Gönderme Merkezi’nde şartların zaten iyi olmadığını ve son dönemlerde iyice kötüleştiğini söyledi. İddiaya göre zaten kötü olan yemekler son dönemlerde bir su katılarak iyice yenilmez hale getiriliyor. Patatesler soyulmadan yemeklere konuluyor.

Ayrıca temizlik malzemeleri zamanında verilmediği için hijyen sıkıntılarının derinleştiği ve bu durumdan özellikle de çocukların ziyadesiyle etkilendiği kaydedildi. Duruma isyan eden göçmenlerin artık yemekleri alamaz noktaya geldiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum