1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kimyasalın Faturası: Suriyeli Çocuklar Sakat Doğuyor!
Kimyasalın Faturası: Suriyeli Çocuklar Sakat Doğuyor!

Kimyasalın Faturası: Suriyeli Çocuklar Sakat Doğuyor!

Esed rejiminin Suriye’deki sivil halka kimyasal kullanmasının faturası ortaya çıkmaya başladı. Engelli doğan Suriyeli Ebu Ras ailesinin 10 günlük bebeği Hüseyin, Türkiye'deki bir hastanede ölümle pençeleşiyor.

08 Temmuz 2016 Cuma 13:17A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

İlk olarak 21 Ağustos 2013 yılında Doğu Guta bölgesinde bin 430 sivili kimyasal silahlarla katleden Beşşar Esed rejimi daha sonraki süreçte Suriye'nin farklı bölgelerinde aynı yöntemle sivil katliamını sürdürdü. Son olarak Halep'in Haraytan bölgesi Rusya ve İran ittifakının Halep'i kuşatma operasyonu çerçevesinde defalarca kimyasal silahlarla vuruldu. Fosfor, vakum ve benzeri kimyevî maddelerin karıştırıldığı bombalar sebebi ile binlerce Suryeli hayatını kaybetti.

Çocuklar Sakat Doğuyor!

Halep'in Haraytan bölgesinde kimyasal saldırıya maruz kalan Ebu Ras ailesinin 10 günlük çocuğu annesinin hamilelik döneminde maruz kaldığı kimyasal bombalar nedeni ile sakat doğdu. Önce İdlib sonra da Kahramanmaraş'taki Özel Life Hastanesi'ne sevk edilen Halepli minik Hüseyin ölümle savaşıyor. Doktorlar, karşılaştıkları vakanın kimyasal saldırılara bağlı komplikasyonlar nedeni ile meydana geldiğini, Hüseyin'in yaşamasının mucize olduğunu söylediler. Yoğun bakımda tutulan 10 günlük bebeğin maruz kaldığı kimyasallara bağlı olarak vücudunda şişlik ve morarmalar bulunmakta.

“Ateşkes”e Rağmen Katliam!

Bayram sebebi ile Esed rejminin yaptığı sözde “ateşkes” ilanı son 24 saat içinde Halep, Lazkiye ve Şam bölgelerinde bozuldu. Rejim bu bölgelerdeki direniş mevzilerine saldırarak “ateşkes”i ihlâl etti.

Yeni Şafak annesinin karnında Esed'in kimyasal bombalarına maruz alan Suriyeli Hüseyin'in babası Ala Ebu Ras ile konuştu. Yirmi üç yaşındaki baba Ala Ebu Ras, bir bucuk yıl önce evlendiğini ve Halep'in kuzeyinde bulunan Haraytan kasabasında yaşadıklarını söyledi.

huseyin_ebu_ras.jpg

“Doktorlar Türkiye'ye Sevk Ettiler”

Baba Ebu Ras şunları anlattı:

“Bir buçuk ay önce hastaneye kontrole gittik, ancak bir bulguya rastlanmadı. On beş gün önce tekrar kontrole gittiğimizde doktorlar durumun kritik olduğu ve acilen bebeğin sezaryanla alınması gerektiğini söylediler. Bölgede tıbbî yetersizlik had safhada. Doğum sonrası doktorlar bebeğin bazı bölgelerinde gördükleri anormallikten dolayı derhâl Türikye'ye sevk ettiler. Önce Hatay sonra Kahramanmaraş'a nakledildi. Hâlen yoğun bakımda. Doktorlar çocuğumun maruz kaldığı kimyasal maddeler nedeni ile yaşama ihtimalinin düşük olduğunu söylüyorlar.”.

“Benzer Vakalar Hızla Artıyor”

Kahramanmaraş Özel Life Hastanesi doktorlarından Genel Cerrah Halil Gürsoy, son dönemde kendilerine gelen benzer vakaların arttığını ve bunun önümüzdeki yıllarda da devam edebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT