1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kimliğimiz ideal siyasete mi, reel politikaya mı yöneliyor
Kimliğimiz ideal siyasete mi, reel politikaya mı yöneliyor

Kimliğimiz ideal siyasete mi, reel politikaya mı yöneliyor

​​​​​​​Reel politik dengeleri gözeten AK Parti ve MHP'nin ittifak desteğinin zayıf kalması "yerlilik-millilik" ve "Kalpaklı Atatürk" savunuculuğunun işe yaramadığını gösteriyor.

05 Nisan 2024 Cuma 18:26A+A-

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

2024 Mahalli Seçimleri’ne İslami kimliği ön planda olanlarımızdan mevcut siyasi yönetimin yanlışlarına kızıp  “bize ne” diyerek ilgisiz kalanlarımız, ya da demokratik alan “bizi ilgilendirmez” deyip tavır alanlarımız oldu. Rum sûresinde zikredildiği üzere kurumsal kimlik olarak İslami olanı temsil etmeyen iki gücün muharebesinin sonuçlarını ilkin sahabesiyle beraber üzülerek ve peşinden sevinerek takip eden Resulullah (s)’in tutumundan ilham alarak davrananlardan seçim sandığına gidenlerimiz ise çoğunluktaydı.

Bizler de vesayet altında yaşadığımız sistemlerde reel politik aktörlerin ana hatlarıyla tebliğimizde, adalet ve hak mücadelemizde imkan sağlayıp sağlamayacaklarını; inanç ve fikirle ilgili adalet ve özgürlük ortamları oluşturup oluşturmayacaklarını sürekli mütalaa ediyoruz. Onları, şer’i ölçülere göre davranma düzeyine ulaşmalar bile, fıtri olandan yana tavır alıp almayacakları bağlamında izledik ve izliyoruz. Seçim ortamını bu çerçevede takip edenlerimizin önemli bir kısmı da politik ve ekonomik vaatlerden çok, vesayet ortamlarının aşılabilme şart ve ihtimallerini değerlendiriyorlar. Ve Türkiye’de de ümmet coğrafyasında da değerlerimizin ve imkanlarımızın korunabilmesi niyet ve maslahatı ile yapılan politik seçimlerde uygun olan politik aktörlerin kazanabilmesi amacıyla oy kullanılıyor.

Yazının devamı >>>