1. YAZARLAR

  2. SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL

  3. ‘Kim, bir cana haksız yere kıyarsa, bütün insanlığı öldürmüş gibi olur!'
SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL

SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL

Yazarın Tüm Yazıları >

‘Kim, bir cana haksız yere kıyarsa, bütün insanlığı öldürmüş gibi olur!'

22 Kasım 2023 Çarşamba 17:37A+A-

(Kur’ân-ı Kerîm, MâideSûresi, 5/32. âyetmeâli..)

Evet, yazının başlığında,  Kur’ân-ı Kerîm’den aktardığımız âyetmeâli, insanlığın en temel ölçülerinden birini veriyor.

Hiç bir haklı ve mâkûl sebep yokken; bir çocuğu, bir kadını, silâhsız- savunmasız bir insanı, vehim derecesine varan korkuları yüzünden, ‘çok korktukça daha fazla öldüren ve daha fazla öldürdükçe de daha fazla korkanlar’,  evet, bütün insanlığı öldürmüş, bütün insanlığın kaatili durumuna düşmüş oluyorlar. Bu ilâhî ölçü,  sadece Müslümanları değil, hangi din veya ideoloji mensubu olurlarsa olsunlar, herkesi içine almaktadır.

Ve bugün, denilebilir ki, Vietnam Savaşı sırasında Amerikan emperyalizminin sivil halk kitlelerine karşı işlediği korkunç cinayetlere, barbarlığa, dünyada gösterilen yoğun protesto gösterilerinden sonra, şimdi Gazze ve bütünüyle Filistin’de estirilen ‘devlet terörü’ rüzgârına karşı, ilk kez, bu çapta büyük protesto gösterileri ve dünya çapında sergilenen bir protesto dalgası, bütün dünyaya yayıldı..

Hattâ, Sırb milislerince, Bosna’da, 1992-97  arasında 5 yıl boyunca, Avrupa’nın ortasında ve bütün dünyanın gözü önünde ve 200 binden fazla insanın sırf müslüman oldukları için katledilişinden ayrı olarak; çocuk, kadın ve savunmasız yüzbinler de en alçakça zulüm ve ahlâksızlıkların işlendiği korkunç barbarlık sırasında bile, özellikle Avrupa ve Amerika’da hiçbir ciddî tepki sergilenmemişti.. Herhalde, dünyaya bir ‘değerler sistemi’ olarak sundukları (West Civilisation)  /Batı Medeniyeti’nin  savunulması hakkı olarak gördüklerinden, sessiz kalmayı tercih etmişlerdi.. Fransa Başkanı Mitterand, o zaman, ‘Avrupa’da bir İslam Devleti’nin kurulmasına seyirci kalamayız..’ diyordu açıkça..

Şimdi, Amerikan emperyalizmi öncülüğündeki bütün Avrupa Devletleri -İspanya istisnasıyla - siyonist rejimin sergilediği barbarlığı, kendisini savunmasının en tabiî hakkı olarak destekliyorlar.

Ama, Amerika ve Avrupa rejimlerinin, devletlerinin resmî tavırları, o ülkelerdeki yüzbinler için inandırıcı  gelmemeye başladı.

*

Son olarak, ortaya çıkan sahneler için ise, dehşet ve vahşeti anlatan hiç bir kelime bile yetmemektedir.

Çünkü, ‘ana karnındaki çocukların da öldürülmesi’ni bile teşvik eden bir anlayış sergileniyor, siyonist  Yahudilerce..

*

Birçok gerçek savaş sahnelerini bizzat görmüş veya filmini seyretmiş olabilirsiniz.. Ama, hâmile hanımların karnındaki bebeklerin bile öldürülmesi kampanyasını  görmüş- işitmiş olamazsınız.

Siyonist İsrail rejimi bunu da yaptı..

Korkunç ve canavarca bir sahne.. Piyasaya ve askerlere sunulmuş ve üzerine ‘örtülü bir hâmile hanım’ resmi çizilip, İbranice ve İngilizce olarak  ‘1 vuruş, 2 ölüm..’(1 SHOT, 2 KILLS) yazıları bulunan tişörtlerde, öyle bir kadının  öldürülmesinin ne kadar kazançlı olacağı zımnen anlatılmış.. Çünkü, ‘Sadeceanne değil, karnındaki yavru da öldürülecek..’

Kendilerini, ‘Tanrı’ları tarafından ‘en üstün insan’ ve diğer bütün insanlara hükmetmek için yaratılmış sanmalarının neticesi olsa gerek, bu..

Evet, emsali az bulunacak, bir barbarlık..

*

Biz ise, Kitabullah’ın verdiği ölçüyü taa ebediyete kadar tekrarlıyacağız: ‘Kim bir cana, haksız yere kıyarsa, bütün insanlığı öldürmüş gibi olur..’ 

*

NOT: Bugün 22 Kasım.. 1963 yılında, yani 60 yıl önce bugün, Amerikan Başkanı John F. Kennedy, hareket halindeki bir arabada giderken, Texas’ta, 150 metre kadar uzaktaki bir kitaplıkta gizlenen Lee Harley Oswald isimli bir keskin nişancının sıktığı ve enseden yediği bir mermiyle öldürülüyor ve Başkan Yard. Linden Johnson hemen, İncil’e el basarak ettiği yeminle, USA Başkanlığı’nı devralıyordu.

Yakalanan Oswald, sıkı emniyet tedbirleri arasındayken, kısa boylu ‘Jack Ruby’ isimli bir kişi, bir anda polislerin arasından sızıp Oswald’ı bir kurşunla öldürüyor ve bu cinayeti, Kennedy’nin öldürülmesinin derin acısıyla işlediğini söylüyordu. Dahası, Ruby, hapishanede ‘zatürre’ oluyor ve iki ay kadar sonra da ‘öldüğü’(!) açıklanıyordu.Soğuk Savaş Amerikası’nın dondurucu derinliklerindeki esrarengiz bir suikasd..1863’de Amerika’da Kuzeylilerin zaferiyle sona eren 3 yıllık Kuzey- Güney İç Savaşı’nın hemen ardından, o dönemin Amerikan Başkanı Abraham Lincoln’ün öldürülmesinden tam 100 sene sonra..

‘J.F.K’ isimli bir filmde ‘Kennedy Suikasdi’ndeki 16 hassas nokta açıklanmadıkça gerçeğin anlaşılamıyacağı ortaya konulmuş ve o 16 hassas nokta, -Başkan’lar tarafından açıklanmadığı takdirde-‘Devlet sırlarının 66 yıllık yayınlanma yasağı’ yüzünden-artık sosyal bünyede büyük karışıklıklar olmayacağı düşüncesiyle- ancak  2029’da açıklanacak..-Açıklayacaklarına söz veren hiçbir Başkan da açıklayamadı..-

STAR

YAZIYA YORUM KAT