1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu’nun okuması gereken rapor: Suriye’ye dönen 5 yaşındaki çocuğa tecavüz etmişler!
Kılıçdaroğlu’nun okuması gereken rapor: Suriye’ye dönen 5 yaşındaki çocuğa tecavüz etmişler!

Kılıçdaroğlu’nun okuması gereken rapor: Suriye’ye dönen 5 yaşındaki çocuğa tecavüz etmişler!

Her fırsatta mültecileri geri göndermekten bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu mültecileri nasıl bir yere yollamak istiyor?

07 Eylül 2021 Salı 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Uluslararası Af Örgütü’nün yayımladığı son Suriye raporuna göre ülkesine geri dönen mülteciler insanlık dışı muamelelere maruz kalıyorlar. Raporun odak grubu Suriye’ye dönen mültecilerin şiddet, tecavüz ve cinayete varan zorbalıklara uğradığını gösteriyor.

Mülteci Medyası’nın aktardığına göre raporda 2017 yılından 2021 yılı başlarına kadar olan dönemde Almanya, Fransa, Türkiye, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerden Suriye'ye geri dönen sığınmacıların yaşadıkları incelendi. 13'ü çocuk olmak üzere 66 kişiye yönelik ağır insan hakları ihlallerinde bulunulduğu tespit edildi.

Gözaltında kayıp vakalarının da yaşandığı zulüm tablosunda Suriye’ye dönmek en iyi ihtimalle işkence en kötüsü ise tecavüz ve ölümle karşı karşıya kalmak anlamına geliyor.

Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet liderlerinin sık sık dillendirdikleri “Göçmenleri barış içinde ülkelerine geri gönderme” vaadinin(!) ne kadar içi boş bir laf olduğu da anlaşılmış oluyor. Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde söylediği “Esed ile anlaşıp gönderelim” yaklaşımının da "katliam için anlaşalım" demekten farkı yok!

Uluslararası Af Örgütü’nün raporunda rejimin geri dönenlere karşı işlediği cürümlerden en ağırı ise 5 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunulmuş olması. Raporu hazırlayan isimlerden Uluslararası Af Örgütü Mülteci ve Göçmen Hakları Araştırmacısı Marie Forestier, “Suriye’nin artık güvende olduğunu iddia eden herhangi bir hükümet, sahadaki korkunç gerçeği bilerek görmezden geliyor ” sözleriyle mültecileri geri gönderme vicdansızlığının gerçekte ne demek olduğunu izah ediyor!

5 yaşındaki çocukları tecavüzcülerinin eline “barış içinde” yollamak Türkiye muhalefetine mi nasip olacak ilerleyen zamanda göreceğiz!

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum