1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu CHP’si de Başörtüsü Düşmanı
Kılıçdaroğlu CHP’si de Başörtüsü Düşmanı

Kılıçdaroğlu CHP’si de Başörtüsü Düşmanı

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te başörtüsü yasağı ile ilgili CHP’nin İslami değerler düşmanı tavrını ve 28 Şubat Darbesi’nin demagojik şablonlarını savunmaya ve tekrar etmeye çabaladı.

13 Haziran 2010 Pazar 17:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Yeni CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'de Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında, başörtüsü yasağı ile ilgili CHP'nin İslami değerler düşmanı tavrını ve 28 Şubat Derbesi'nin demagojik şablonlarını savunmaya ve tekrar etmeye çabaladı. Programa, Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerle yaşadığı türban polemiği damgasını vurdu.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu programa Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Metehan Demir, CNN Türk muhabiri Sema Ecer, Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer, Türkiye gazetesi Ankara temsilcisi Nuri Elibol katıldığı programda CHP'nin yeni dönemini tartışıldı.

Kılıçdaroğlu hakkında kartel medyasının estirdiği abartılı hava yumuşamaya başlayınca, reel sorular ön plana çıkmaya başladı. Programda CHP'nin yeni başkanından vadettiği konuların nasıl gerçekleşeceğine dair somut önerilerin sorulma sırası öne çıktıkça, Kılıçlaroğlu bocalamaya ve CHP'nin eski ezberlerini tekrar etme konumuna düştüğü görüldü.

Programda Türkiye gazetesi Ankara temsilcisi Nuri Elibol CHP liderini başörtüsü konusunda üst üste sorduğu sorularla sıkıştırdı. Kılıçdaroğlu'nun hem 'bu sorunu çözeceğiz' demesi hem de 'siyaset elini çekince zaten bu sorun kendiliğinden çözülür' demesi önemli bir çelişkiydi.  Elibol da o zaman  'nasıl çözeceksiniz?' diye Kılıçdaroğlu'nun üstüne gitti. Kılıçdaroğlu gazetecilerin ve Ahmet Hakan'ın ısrarlı sorularına rağmen sorunu nasıl çözeceklerine dair hem ciddi bir şey söylemekten kaçındı, hem sıkıştıkça CHP'nin 28 Şubat şakşakçılığından kalan kalıp cümlelerini tekrar etmeye başladı.

Gazetecilerin en azından "Üniversitelerde başörtüsüne serbesti konusunda geniş bir konsansüs oluşmuşken, konsansüse uymayan CHP değil mi?" tarzındaki yaklaşımlar karşısında CHP Genel Başkanı, cübbeli darbe düzenine sığınarak, "Bakın siz bana anayasal olarak suç olan bir şeyi söyletmeye çalışıyorsunuz. Ben bunu yapamam" diyerek maskesini indirip İslam düşmanı ve insan hakları karşıtı yüzünü sergiledi. 28 Şubat Darbecileri'nin hak ve insanlık düşmanı uygulamalarını, demagojilerini ve hukuk tanımaz yasal düzenlemelerini savunan Kılıçdaroğlu, sorulara sürekli olarak kırık plak gibi 'siyaset elini çekince zaten bu sorun kendiliğinden çözülür' gibi bir demagojiyle yasakçı ve iki yüzlü bir tutum sergiledi.

 

HABERE YORUM KAT