1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Keşmir'de Protesto Gösterisi: 1 Asker Öldü
Keşmir'de Protesto Gösterisi: 1 Asker Öldü

Keşmir'de Protesto Gösterisi: 1 Asker Öldü

Keşmir'de çıkan çatışmada 1 asker öldü, 10 asker yalanlandı.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 18:22A+A-

Hindistan'da bağımsızlık günü kutlamaları sürerken Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin şehit edilmesinin ardından düzenlenen protestolar devam ediyor.

Paramiliter Güçler yetkilisi K.K. Sharma, yaptığı açıklamada, Cammu Keşmir bölgesinde çıkan çatışmalarda Hindistan ordusundan bir askerin öldüğünü, 10 askerin de yaralandığını belirtti.

Sharma, ilk saldırının Srinagar kentinin Nowhatta Mahallesi'nde, ikinci saldırının da Khanyar Mahallesi'nde direnişçi olduğu sanılan kişilerin devriye gezen askerlere ateş açması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Öte yandan Sharma, Pakistan'dan Hindistan sınırına giren ve askeri kontrol çizgisinden geçen iki direnişçinin Uri'de çıkan çatışmada vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

Pakistan dün bağımsızlık gününü kutlarken, Hindistan tarafından on binlerce Keşmirli de ellerindeki Pakistan bayraklarıyla "Çok yaşa Pakistan", "Evine dön Hindistan" sloganları atarak yürüdü. Hükümet güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 40 kişi yaralandı.

Cammu Keşmir'in çeşitli yerlerinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de yarım milyon asker bulunduruyor. Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey yetkililerinden Wani'nin şehit edilmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 50 müslüman şehit olmuş, 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT