1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kerry'den Suriye’de Uçuşa Yasak Bölge Açıklaması
Kerry'den Suriye’de Uçuşa Yasak Bölge Açıklaması

Kerry'den Suriye’de Uçuşa Yasak Bölge Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Belirlenen bölgelerde Suriye ve Rus uçakları yere indirilmeli" açıklaması yaptı.

04 Ekim 2016 Salı 18:23A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de belirlenen bölgelerde Suriye ve Rus uçaklarının uçmamasını da kapsayan anlaşma için çalıştıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye çapında sürdürülebilir ve uygulanabilir bir çatışmaların durdurulması anlaşması için çalışmayı sürdüreceklerini belirterek, bu anlaşmanın belirlenen bölgelerde Suriye ve Rus uçaklarının uçmamasını da kapsadığını söyledi.

BARIŞ ÇABALARINI TERK ETMİYORUZ

Kerry, German Marshal Fund tarafından Brüksel’de düzenlenen “Transatlantik İlişkilerin Geleceği” başlıklı toplantıda konuştu. Rusya’yla Suriye’de çatışmaların durdurulması konusunda ilişkilerin dondurulmasına değinen Kerry, “Suriye halkını bırakmıyoruz, barış çabalarını terk etmiyoruz. Bu savaşı bitirmek için bir yol bulmayı sürdüreceğiz. Uluslararası Suriye Destek Grubu, Birleşmiş Milletler (BM) veya daha küçük çok uluslu gruplar yoluyla çabalarımız devam edecek. Barışçıl, istikrarlı, birleşik, mezhepçi olmayan Suriye’ye bağlılığımız devam ediyor.” Dedi.

UÇAKLAR YERE İNDİRİLMELİ

IŞİD’le mücadele konusunda ABD ve Rusya orduları arasında çatışmaların yaşanmamasına dönük çabaların terk edilmediğini kaydeden Kerry, "Ülke çapında anlamlı, sürdürülebilir, uygulanabilir bir çatışmaların durdurulması anlaşmasının sağlanması için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu anlaşma, belirlenen bölgelerde Suriye ve Rus uçaklarının yere indirilmesini de kapsıyor. Rusya çatışmaların adaletli ve mantıklı bir şekilde durdurulması için tam olarak ne yapması gerektiğini biliyor." şeklinde konuştu.

RUSYA GÖZLERİNİ KAPATIYOR

Suriye'de akan kanın durdurulmasının tek yolunun siyasi çözüm olduğunu savunan Kerry, "Rusya, Suriye rejiminin savaşta halkına karşı kullanmayı tercih ettiği silahlar olan klorin gazı, varil bombalarına gözlerini kapatıyor. Suriye rejimi ve Rusya'nın beraberce diplomasiyi reddettiği ve parçalanmış bedenler, bombalanmış hastaneler, travma geçiren çocuklar üzerinde askeri bir zafer aradıkları görülüyor. Barış yapmada ciddi olanlar, Rusya'nın Suriye'de yaptığından daha farkı hareket eder." ifadesini kullandı.

Kerry, Avrupa'nın karşı karşıya olduğu sığınmacı krizinin çözüm yolunun da Suriye'deki savaşı bitirmek olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT