1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kendi Paranızla Yaparsanız İsraf, Halkın Parasıyla Yaparsanız Yazıktır
Kendi Paranızla Yaparsanız İsraf, Halkın Parasıyla Yaparsanız Yazıktır

Kendi Paranızla Yaparsanız İsraf, Halkın Parasıyla Yaparsanız Yazıktır

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve Sağlık Bakanı Fahreddin Koca’nın köyü olan Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı mahallesinde yapılması planlanan devlet hastanesi projesi kritik bazı soru işaretleriyle birlikte hayata geçiriliyor.

13 Şubat 2020 Perşembe 12:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı köyü/mahallesinde yapılması planlanan Entegre Devlet Hastanesi projesinde sona gelindi.

Proje, aynı zamanda kendileri de Ömeranlılı olan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ile Sağlık Bakanı Fahreddin Koca tarafından sosyal medyadan paylaşılarak ilan edildi.

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan da Mart ayında ihaleye çıkması ön görülen Ömeranlı Entegre Devlet Hastanesi yatırımı hakkında yerel basına açıklamalarda bulunarak projeyi teyit etti. Budan açıklamasında; "İlçemiz Ömeranlı Mahallesine yeni Entegre Devlet Hastanesi kazandırıyoruz. Mart ayında inşaat ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacak. Bünyesinde 5 Doktor, iki Diş Hekimi, müşahade odaları, Kan alım laboratuvarı, rötgen odası ile 112 ambulans istasyonu yer alacak. Katkılarından dolayı başta sayın Sağlık Bakanınımız Fahrettin Koca'ya ve AK Parti Konya Milletvekilimiz Abdullah Ağralı'ya teşekkür ediyorum. Kulu ilçemiz ve Ömeranlı Mahallemize hayırlı olsun. " dedi.

Hizmet Bunun Neresinde?

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve Kulu Kaymakamının sevinçle duyurduğu bu projenin gerçekten bir ihtiyacın ürünü olup olmadığı son derece tartışmalı.

Birinci olarak; 2019 yılı resmi nüfus kayıtlarına göre toplam nüfus oranı 4502 kişi olan Ömeranlı köyü sakinlerinin çoğunun Avrupa’da yaşadığı ve yaz dönemi dışında köyün neredeyse bomboş olduğu belirtiliyor.

omeranli-koyu-nufusu.jpg

İkinci olarak; Ömeranlı köyü Ankara-Konya yolu üzerinde yer alıyor. Bağlı olduğu ilçe Kulu'ya 10, komşu ilçe Cihanbeyli’ye ise 20 dakika uzaklıkta. Her iki ilçede de donanımlı birer devlet hastanesi bulunmakta.

Tüm bunlar haklı olarak “Ömeranlı’ya Sağlık Bakanı Fahreddin Koca ve Konya Milletvekili Abdullah Ağralı'nın köyü olduğu için mi bu kıyak yapılmakta?” sorusunu akla getiriyor. Abdullah Ağralı'nın inşaat ihalesinin Mart’ta yapılacağını belirttiği bu yatırım için kaç milyon TL harcanacak? Mevcut ihtiyaçlara göre oldukça abartılı hatta israf olarak nitelenebilecek olan bu proje halkın parasıyla yapılıyor ve buradan birilerine rant kapısı açılıyorsa o zaman buna aklı başında birilerinin dur demesi gerekmez mi?

HABERE YORUM KAT

5 Yorum