1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist-Sol Cephenin Şevket Kazan Üzerinden İslam ve Müslümanlara Dair Tiksinti Veren Hezeyan ve İftiraları
Kemalist-Sol Cephenin Şevket Kazan Üzerinden İslam ve Müslümanlara Dair Tiksinti Veren Hezeyan ve İftiraları

Kemalist-Sol Cephenin Şevket Kazan Üzerinden İslam ve Müslümanlara Dair Tiksinti Veren Hezeyan ve İftiraları

Kenan Alpay, geçtiğimiz günlerde vefat eden Şevket Kazan üzerinden “İnsanlığın korkacağı esas virüs siyasal İslamdır!” diyen Cumhuriyet yazarı Enver Aysever özelinde Kemalist-sol cephenin ideolojik saplantı ve siyasal manipülasyonlarını kritik etti.

17 Mart 2020 Salı 13:41A+A-

Kenan Alpay’ın yazısından:

Soruyorum size Cumhuriyet yazarı Enver Aysever ileri düzeyde kindar, dengesiz ve de arsız bir tip olmasa şu türden hezeyanlarını ulu orta Müslüman bir toplumun üzerine kusabilir miydi: “Siyasal İslam insanlığın kanını emen esas virüstür. Bilime, sanata, kadına her şeye düşman garip bir dindir bu. Sadece paraya, çıkara tapanlardan oluşan bir din.” (Cumhuriyet, 12 Mart 2020) Aysever’in yazısının her yerinden (ruh halinin tezahürü olsa gerek) pislik, çirkeflik, irin taşıyor; makale değil meydanlara taşmış koca bir “lağım çukuru” resmen!

Kemalist-sol cephenin ideolojik saplantı ve siyasal manipülasyonlarını kritik etmek bakımından Enver Aysever işlevsel bir ‘prototip’tir. Hem sosyalist ve demokrat hem de Kemalist ve Baasçı, hepsi bir arada! Yazısına Şevket Kazan ile Adolf Hitler arasında bir benzerlik kurarak başlayan birine birkaç soru sormak lazım: “Atatürk’ün Adalet Bakanı” ve Kemalist hukukçuların idolü Mahmut Esad Bozkurt gibi halka karşı ırkçı-faşist bir rol oynamadığı için mi Hitler’e benzettiniz Şevket Kazan’ı? Mahmut Esat Bozkurt gibi “Bu memleketin kendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmak, köle olmaktır gibi ırkçı-faşist ilkeler vaz etmediği için mi “gerici” ilan ettiniz onu?

Ne o, Bülent Ecevit Hükümeti’nin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk gibi onlarca insanın canına mal olan “Hayata Dönüş” operasyonu gibi katliam emirleri vermediği, tecridi esas alan F Tipi cezaevleri inşa etmediği için mi “kan emici” ilan ettiniz onu?

Yoksa Şevket Kazan’ın 28 Şubat darbe sürecinde Genelkurmay Karargâhı’nda verilen irtica brifinglerine Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkan ve üyeleri gibi koşar adım gitmediği için mi saygıyla anılamayacağını üfürüyorsunuz ortalığa? Ordu’yla uyumsuz siyaset, askere itiraz eden siyasetçi karakteri mi kimyanızı bozdu?

(…)

YAZININ DEVAMI >>>