1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kelebek etkisi devam ediyor! Pogba masadaki içki şişesini yere indirdi!
Kelebek etkisi devam ediyor! Pogba masadaki içki şişesini yere indirdi!

Kelebek etkisi devam ediyor! Pogba masadaki içki şişesini yere indirdi!

Cristiano Ronaldo’nun gösterdiği tepki Müslüman oyuncu Paul Pogba tarafından farklı şekilde devam ettirildi!

17 Haziran 2021 Perşembe 12:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Cristiano Ronaldo’nun basın toplantısındaki masada bulunan Coca-Cola şişelerini masanın ucuna itmesi büyük bir yankı uyandırmıştı. Şirketin ciddi bir hisse kaybına uğramasına sebep olan tepki başka oyuncular tarafından devam ettirildi!

Fransa’nın Gine asıllı topçusu Paul Pogba 20’li yaşlarında Müslüman olmuş bir sporcu. Annesi Müslüman olmasına rağmen kendisinin Müslüman olmadığını söyleyen Pogba gençlik yıllarından itibaren İslam’ı araştırmaya başlamış.

Arkadaş çevresinin de etkisiyle İslam’a kalbi ısınan Pogba kendi hikayesini şöyle anlatıyor: "Müslüman olmak beni çok değiştirdi. Hayatta bir şeyleri fark ettim. Belki de beni daha huzurlu bir insan yapıyor. Annem Müslüman olmasına rağmen ben Müslüman doğmadım. Ancak herkese saygı göstererek büyüdüm. Çok sayıda Müslüman arkadaşım vardı. Her zaman konuşurduk. Kendimi birçok konuda sorguladım. Sonra araştırma yapmaya başladım. Arkadaşlarımla bir kez dua ettik ve farklı şeyler hissettim. Kendimi gerçekten iyi hissettim. O günden beri devam ediyorum. Günde 5 kez ibadet etmek zorundasınız. Bu İslamiyet'in temellerinden biri. İbadet etmenin sebebi af diliyorsun ve sağlığın, sahip olduğun her şey için şükrediyorsun. İslamiyet, gerçekten zihnimi açtı ve belki de beni daha iyi bir insan yaptı.”

paul-pogba-musluman-fe3bf-800.jpg

Paul Pogba’nın yaşamında Müslüman olduktan sonra yaşadığı değişimi gösteren bir hadise dün yaşandı. Cristiano Ronaldo’nun masadaki kola şişesini gösterdiği tepkinin bir benzerini Paul Pogba içki (bira) şişesini yere indirerek gösterdi.

Euro 2020 maçları için düzenlenen basın toplantısında sponsorların ürünleri masada ve reklam panolarında sergileniyor. Turnuvanın en büyük sponsorlarından birisi de Avrupa’da oldukça yaygın olan bir bira markası. Toplantıya başlanılacağı anda önünde içki şişesini fark eden Paul Pogba şişeyi alarak yere indiriyor.

Pogba’nın tebriki hak eden bu asil hareketi dünyanın en bilinen futbolculardan birisinin hassasiyetlerine göre davranmaktan geri durmadığını gösteriyor! Sponsorluk anlaşmaları gereği Pogba’ya baskı uygulanması ihtimali bulunurken Müslüman oyuncu tavrını ortaya koyup bu riski alarak bütün dünyaya örnek olmayı seçiyor!

Aynı gün içinde yaşanan bir başka olayda da İtalyan sporcu Manuel Locatelli de Coca-Cola şişesini kaldırarak tepkisini gösterdi! Ronaldo’nun başlattığı kelebek etkisi etkilerini sürdürmeye devam ediyor denilebilir…

HABERE YORUM KAT

4 Yorum