1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAZAKİSTAN

  4. Kazakistan'da Arazi Yasasına Karşı Olaylı Gösteriler
Kazakistan'da Arazi Yasasına Karşı Olaylı Gösteriler

Kazakistan'da Arazi Yasasına Karşı Olaylı Gösteriler

Kazakistan’da arazi protestolarında beş günde binden fazla kişinin tutuklandığı açıklandı.

27 Mayıs 2016 Cuma 17:09A+A-

Kazakistan'ın tanınmış sivil aktivistlerinden Muhtar Taycan 21 Mayıs tarihinde başlayan arazi yasası protestolarında binden fazla kişinin gözaltına alındığını ve çoğunun tutuklandığını söyledi.

Muhtar Taycan, "21 Mayıs protestolarında bin 83 kişi tutuklandı, bunlardan hiçbiri yasaları ihlal etmedi. Bunlar eğitimli ve vatansever insanlardır. Bu insanlar Atyrau, Uralsk, Almatı ve diğer şehirlerde tutuklandılar. Biz 21'nci yüzyılda yaşıyoruz ve artık sivil girişimlere karşı bu tür baskıları geride bırakmalıyız” dedi.

informburo.kz sayfasının haberine göre, Kazakistan Başsavcılığı "hala protesto toplantıları hakkında bilgilerin netleşmediğini” gerekçe göstererek tutuklananların sayısı hakkında bilgi vermekten kaçındı.

21 Mayıs'ta Kazakistan güvenlik güçleri ülke genelinde yapılmak isteten izinsiz protesto toplantılarını engellemişti. Kazaklar yabancılara uzun süreli toprak kiralamasını öngören Arazi Kanunu değişikliklerini protesto etmek istemişlerdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev geçtiğimiz günlerde hükümetin genişletilmiş toplantısında bu yasanın bazı maddelerinin geçerliliğinin 2017 yılına kadar durdurulduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT