1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Pekala, hepimiz ikna olduk!
Pekala, hepimiz ikna olduk!

Pekala, hepimiz ikna olduk!

Rusya fonlu basın kanalları Kazakistan’da dış güçlerin ajanlarını bulmuş bile!

10 Ocak 2022 Pazartesi 11:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Kazakistan’da yaşanan olaylar hakkında öne sürülen “dış güçler” komplosunu Kazakistan’a silahlı güçlerle giren Rusya pazarlıyor. Herkes dış güç ama bir tek Rusya değil anlaşılan!

Sputnik tarafından sunulan haberde Kazakistan’daki gösterilerde gözaltına alınan bir kişinin “200 dolar karşılığında gösterilere katılmam teklif edildi” şeklinde yaptığı açıklamaya yer verildi. “Yabancı birileri bana telefon açıp 90 bin Kazakistan tengesi (200 dolardan fazla) karşılığında protestolarda yer almamı teklif etti. Kırgızistan’da işsiz olduğum için teklifi kabul ettim”  Gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı.

basliksiz-079.jpg

Kırgızistan’dan Kazakistan’a gelen bu şahıs bir müzisyen. Kazakistan’a gerçekleştireceği ziyareti ise günler öncesinden sosyal medya hesabından duyurmuş. Kırgızistan devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklaya göre Kırgızistan’da epey popüler olan bu sanatçının “yanlış yerde bulunması sebebiyle gözaltına alınmış olabileceği” ifade edildi. Vikram Ruzahunov isimli müzisyenin yüzünde darp izleri olduğu da görüldü!

“Yabancı teröristlerin” Kazakistan’ı karıştırdığı iddiası Kazakistan Cumhurbaşkanı ve Rus basını tarafından böyle komik işlerle delillendirilmeye çalışılıyor. Önce iddianame yazıp sonra delil uydurmak epey keyifli bir iş olsa gerek!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum