1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 'Katliam' turizmi: ABD vatandaşı Gazze'de 'vizeyle' kan döktüğünü itiraf etti
'Katliam' turizmi: ABD vatandaşı Gazze'de 'vizeyle' kan döktüğünü itiraf etti

'Katliam' turizmi: ABD vatandaşı Gazze'de 'vizeyle' kan döktüğünü itiraf etti

İsrail'in, kendi vatandaşı olmayan bir Amerikalıya "turist vizesi" vererek orduya aldığı ortaya çıktı. Söz konusu şahıs, bu vizeyle 2 ay boyunca Gazze'deki katliamlara hizmet ettiğini itiraf etti.

23 Nisan 2024 Salı 23:27A+A-

İsrail'in 7 Ekim 2023'den beri Gazze Şeridi'ne saldırıları aralıksız sürerken, 34 bini aşkın Filistinli İsrail kurşunuyla öldürüldü. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm dünya kamuoyunun tepkilerine rağmen katliamlarına devam eden İsrail'in, vatandaşı olmayan kişilerin dahi savaşmasına izin verdiği ortaya çıktı.

'TANIDIK SUBAY' YARDIM ETTİ

Bir podcast yayınında konuşan ABD vatandaşı, Gazze'de 2 ay boyunca "savaştığını" söyledi. İsrail vatandaşı olmadığını vurgulayan şahıs, İsrail ordusunda gönüllü olarak görev almak istediğini ve bunu tanıdık bir subay aracılığıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

TURİST VİZESİYLE SAVAŞ

Söz konuşu kişi, "turist vizesi" alarak savaştığını da sözlerine ekledi. Bu itirafa sosyal medyada tepki yağarken, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına devam etmek adına her türlü kural ve yasayı çiğnediğini de bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT