1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil Rusya Türkiye’den Özür ve Tazminat Bekliyormuş!
Katil Rusya Türkiye’den Özür ve Tazminat Bekliyormuş!

Katil Rusya Türkiye’den Özür ve Tazminat Bekliyormuş!

Suriye’de aylardır vahşice katliamlar gerçekleştiren Rusya Türkiye ile ilişkilerinin düzelmesi için şart üstüne şart sıralıyor!

02 Haziran 2016 Perşembe 15:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya ile kesilen ilişkiler konusunda dün yaptığı konuşmada Rusya’nın Türkiye’den ne beklediğini anlamadığını söylemiş, yaşanan krizin Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının hatasından kaynaklandığını söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde Atina ziyareti sırasında Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek istediklerini ama şartlarının yerine gelmesini beklediklerine dair Putin’in sözlerine ilişkin konuşan Erdoğan “Bir pilotun hatasıyla Türkiye’nin feda edilmesi düşündürücüdür” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine dün Moskova’dan cevap geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’nın Türkiye’nin ilişkileri onarmak için gerekli adımları atmamasından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Peskov, Kremlin’in Türkiye’den hâlâ özür dilemesini, izahatta bulunmasını ve hayatını kaybeden pilotun ailesine tazminat ödemesini beklediklerini de ekledi.

Rusya’nın bu pişkin tutumu dikkat çekmekte. O Rusya ki, terör bahanesiyle aylardır her gün masum insanlara bomba yağdırmakta. Bu hafta tüm dünyanın gözleri önünde bir kere daha İdlib’te hastaneleri, camileri, okulları vurarak sayısız insanı katletti. Tüm bu insanlık suçlarını işleyen ve hala da işlemeyi sürdüren Rusya son derece pişkin bir tutumla Türkiye sınırını ihlal ettiği için düşürülen pilotunun hesabını sormakta!

Daha garibi de şu ki, içeride de konu hakkında yazan çizen söz söyleyen pek çok kişi adeta Rusya’nın sözcülüğüne soyunmuş görünmekte ve işlediği tüm bu vahşete, katliama, işgale karşın Rusya’nın taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini söyleyebiliyor. 

HABERE YORUM KAT