1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Rusya, İdlib’i aralıksız vuruyor
Katil Rusya, İdlib’i aralıksız vuruyor

Katil Rusya, İdlib’i aralıksız vuruyor

Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma kapsamında İdlib'de oluşturulan "Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne Rus savaş uçakları tarafından bomba yağdırılıyor.

03 Ocak 2022 Pazartesi 11:14A+A-

Kazakistan'da geçen hafta gerçekleşen Astana müzakerelerinin 17. turunun ardından İdlib sahasında başlayan gerginlik Rusya'nın bombardımanlarını beraberinde getirdi.

Rus savaş uçakları, bir hafta önce İdlib ve çevresinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere başlattığı hava saldırılarını 2021'in son saatlerinde yoğunlaştırdı.  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SHOR) göre, Rus savaş uçakları yeni yıla giriş saatlerinde ve sonrasında 12 saldırı düzenledi. Saldırılarda bir çok sivil yerleşim birimi zarar gördü. Hava saldırılarının artması bölgede siviller arasında panik havası yaratırken, güvenli bölgelere doğru göç hazırlığı başladı.

İdlib'in yanı sıra Halep kırsalında rejim ve muhalif güçlerin askeri hareketliliğinde artış gözlenirken bölgede karşılıklı bombardımanın yoğunlaşması ile Lazkiye'den kalkan Rus savaş uçakları hava saldırılarını artırdı.

Rusya'nın desteği ile karadan sivil yerleşimleri hedef alan rejim, hava saldırılarıyla mevzilerini güçlendirmeye çalışıyor. İdlib'deki direnişçiler ise Suriye'de kalan Suriyelilerin en fazla nüfusa sahip olduğu şehri ve içindeki insanları korumaya çalışıyorlar...

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT