1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Katil Esed’in muhibbi İngiliz gazeteci Robert Fisk öldü
Katil Esed’in muhibbi İngiliz gazeteci Robert Fisk öldü

Katil Esed’in muhibbi İngiliz gazeteci Robert Fisk öldü

Ortadoğu ağırlıklı haberleri ile tanınan ancak Ortadoğu İntifadaları sürecinde Suriye’de katil Esed’in yanında, muhaliflerin karşısında konumlanan İngiliz Gazeteci Robert Fisk 74 yaşında hayatını kaybetti.

02 Kasım 2020 Pazartesi 01:51A+A-

Ortadoğu coğrafyasında 30 yılı aşkın aktif gazetecilik yapan İndependent muhabiri Robert Fisk'in İrlanda'nın başkenti Dublin'deki evinde öldüğü açıklandı. Fisk'in Cuma günü aniden rahatsızlandığı ve St. Vincent hastanesine kaldırıldığı ancak öldüğü açıklandı. İngiliz gazetecinin ölüm nedenin şüpheli olduğu belirtildi. Robert Fisk, Lübnan İç Savaşı, İran Devrimi, Sovyet-Afgan Savaşı, 1991 Körfez Savaşı, İran-Irak Savaşı ve Arap Baharı sürecinde sıcak bölgelerde aktif gazetecilik yaptı.

Türkiye ve Suriyeli muhalifler aleyhtarı haber-analizler yaptı

İlk olarak 1990'ların başında Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova mezrasında gerçekleşen Yeşilova Olayını haberleştiren Fisk, 2 Mayıs 1991 tarihinde Olağanüstü Hal Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun talimatı ile önce gözaltına alındı daha sonra sınır dışı edildi. İngiliz muhabir meslek yaşamı boyunca PKK lehine birçok habere imza attı. Fisk, 21 Ağustos 2013’te Şam’ın Doğu Guta beldesinde rejimin kimyasal katliamını Suriyeli muhaliflerin düzenlediğini ve kimyasal silahların Türkiye üzerinden Suriyeli muhaliflere gönderildiğini iddia etmişti. Fisk'in Türkiye karşıtı en son icraatı ise PKK'ya karşı başlatılan Zeytin Dalı harekatının ilk günlerinde Afrin'e girerek sivillerin hedef alındığı haberini yapması olmuştu. (Referans Medya, Haksöz-Haber)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum