1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed ve İşgalci Rusya Halep'te 15 Sivili Daha Katletti!
Katil Esed ve İşgalci Rusya Halep'te 15 Sivili Daha Katletti!

Katil Esed ve İşgalci Rusya Halep'te 15 Sivili Daha Katletti!

Katil Esed ve İşgalci Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetimindeki bazı semtlere düzenlediği hava saldırılarında 15 kişinin öldüğü bildirildi.

23 Eylül 2016 Cuma 17:38A+A-

Sahra hastanesi yetkililerinin aktardığı bilgiye göre, Suriye ve Rus ordusuna ait jetler, Halep'te Beşşar Esed güçlerinin kuşatması altındaki Ensari, Sukkeri, Tarık el-Bab ve Şear semtlerini bombaladı. Saldırılarda 15 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan çok sayıda sivil, sağlık ekiplerince olay bölgelerinden çıkarılarak tedaviye alındı.

Sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys ise Rus jetlerinin Halep'te Ensari ve Mesekin Hananu semtlerine saldırıları sonucu iki sivil savunma ve bir itfaiye merkezinin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Ebu Leys, ''Ruslar birkaç gündür Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun şekilde bombalıyor. Ruslar bugün iki sivil savunma ile bir itfaiye merkezine saldırdı. Saldırılarda can kaybı olmadı ancak bütün cankurtaran araçları kullanılamaz hale geldi.'' dedi.

DEPREM ETKİLİ BOMBA

Sivil savunma ekiplerinin rejim ve Rus güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kalan birçok semtte enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını kaydeden Ebu Leys, "Ensari'deki sivil savunma merkezi saldırıya uğradığı sırada, ekip başka bir bölgedeki olay mahallinde bulunan insanları kurtarıyordu." diye konuştu.

Hayat kurtarmak için yaptıkları çalışmaların bir sivil toplum kuruluşu tarafından ödüle değer görüldüğünü hatırlatan Ebu Leys, "Ekiplerin dün aldığı ödüle binaen Rus uçakları bugün sivil savunma merkezlerini bombaladı.'' yorumunu yaptı.

Ebu Leys ayrıca Rusya'nın Halep'e deprem etkisi yaratan bombalarla saldırı düzenlemeye başladığını dile getirdi. Sivil savunma yetkilisi, ''Rus savaş uçakları Halep'in muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerini deprem etkisi yaratan bombalarla vuruyor. Bu bombaların tahrip gücü daha önce kullanılanlardan çok daha güçlü." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT