1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed ve İşbirlikçi Kuzeni Arasındaki Sorun Büyüyor
Katil Esed ve İşbirlikçi Kuzeni Arasındaki Sorun Büyüyor

Katil Esed ve İşbirlikçi Kuzeni Arasındaki Sorun Büyüyor

Aynı zamanda katil Beşşar Esed’in kuzeni ve işbirlikçisi olan iş adamı Rami Mahluf, çalışanlarının insanlık dışı bir şekilde gözaltına alındığını öne sürdü.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 04:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Rami Mahluf bir süredir Esed rejiminin aleyhine beyanlarda bulunuyor.

Son olarak bir açıklama daha yapan Rami Mahluf, rejimin kendisine vergi kaçakçılığı suçlamasıyla operasyon gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Ülke ekonomisinin yüzde 60’ını kontrol eden Mahluf, kendisine bağlı şirketlere 300 milyon dolar vergi cezası verildiğini söyledi.

Kendisine verilen sürenin dolmasına 2 gün kala çalışanları gözaltına alınan Mahluf, sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülerle Esed despotuna kan kusmaya devam ediyor.

Mahluf, milyonlarca dolar vergi ödemesine yönelik baskı ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek, çalışanlarının “insanlık dışı bir şekilde” gözaltına alındığını söyledi.

“Şirketlerdeki üst düzey yöneticileri tutuklayarak baskılara başladılar”

Yeni Akit’in naklettiğine göre, Mahluf son mesajında, “Şirketlerimden uzaklaştırmamı, söylediklerini yapmamı istiyorlar. Gözlerim bağlanmış bir halde cevap veremiyorum. Şirketlerdeki üst düzey yöneticileri tutuklayarak baskılara başladılar. Baskı kabul edilemez bir şekilde başladı ve güvenlik güçleri insanlık dışı bir şekilde çalışanlarımızı tutukladı.” ifadelerini kullandı.

Esed’e seslenen Mahluf, “Güvenlik güçleri insanların özgürlüklerine saldırmaya başladı. Bu insanlar, sizin sadık destekçileriniz. Durum tehlikeli ve bu durum devam ederse ülkenin durumu çok zor olacak. Bugün şirketlerimden ayrılmam ve gözlerim bağlıyken talimat vermem istendi.” dedi.

Rami Mahluf, telekomünikasyon imparatorluğu Syriatel’in sahibi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum