1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed Rejimine yaptırımlar kimin neden zoruna gider?
Katil Esed Rejimine yaptırımlar kimin neden zoruna gider?

Katil Esed Rejimine yaptırımlar kimin neden zoruna gider?

Karar gazetesinin web sitesi, ABD’nin katil Beşşar Esed yönetimine yönelik yaptırımlarıyla ilgili BM'nin açıklamasını destekleyecek bir habere yer verdi.

16 Eylül 2020 Çarşamba 01:19A+A-

BM’nin Suriye Bağımsız Soruşturma Komisyonu’nun yayınladığı öne sürülen rapora değerlendirilen haberin kendisi de alıntılar yapılan rapor da garabet içeriyor. Suriye’ye ilişkin bu “bağımsız komisyon”da kimler var bilmiyoruz ama raporu sanki bağımsız bir komisyon değil de İran veya Rusya gibi katil Esed’in hamileri kaleme almış gibi!

Suriye’de Rejimin kötüye giden ekonomik darboğazını salt ABD’nin yaptırımları gibi basit bir nedene indirgeyen raporda ülkenin tüm kaynaklarını halkın adalet ve özgürlük talebini bastırma yolunda sorumsuzca çarçur eden katil Rejime ve onu ayakta tutmak için canla başla çabalayan İran ve Rusya gibi asli faillere dair tek kelime edilmemiş!

Suriye meselesinin aslına dair olarak da “çatışmaların temel sebepleri olan giderek artan yoksulluk ve eşitsizlik” vurgusunda bulunulan sözüm ona “Suriye Bağımsız Soruşturma Komisyonu”nun raporunu Karar’ın haber etme tarzı:

“BM: ABD’nin yaptırımları Suriye’deki durumu kötüleştiriyor”

“BM’nin Suriye Bağımsız Soruşturma Komisyonu’nun bugün yayınlanan raporunda, ‘Daha önce dile getirildiği gibi su, elektrik ve yakıta erişimle ilgili endişeler hızla gelişen ekonomik kriz, küresel salgın ve yaptırımların güçlendirilmesi nedeniyle artıyor. Bu da, çatışmaların temel sebepleri olan giderek artan yoksulluk ve eşitsizliği körükleme riskini taşıyor’ ifadesine yer verildi.

Uluslararası toplum ve bazı ülkeleri Suriye’ye yaptırımları kaldırma, bağımsız insani yardım kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine ülkeye engelsiz erişim sağlama ve gıda, temel sağlık malzemeleri ile Kovid-19’la mücadele araçlarına erişim sağlama çağrısı yapıldı.

Komisyon üyesi Hani Magali, ‘Bugün Suriye'ye bakarsanız ülke ekonomisi tamamen harap durumda. Bu, büyük ölçüde yaptırımların yol açtığı sonuç. Yaptırımlar konusunda ve bu yaptırımların sivillerin çektiği acıyı şiddetlendirebileceği konusunda endişeliyiz’ diye kaydetti.”

 

HABERE YORUM KAT