1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed Rejimi Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!
Katil Esed Rejimi Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!

Katil Esed Rejimi Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!

Rejim milisleri İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında mücahidler ile girdikleri çatışmalarda kan kaybetmeye devam ediyor.

02 Eylül 2019 Pazartesi 14:44A+A-

Taraflar arasında çıkan şiddetli çatışmalarda aralarında rütbelilerin de bulunduğu onlarca Rejim milisinin öldüğü kaydedildi.

Bugün, İdlib kırsalında Muhalifler ile girdiği çatışmada öldürülen Rejim komutanlarından  ‘Yüzbaşı İsa Abdullah’ için Tartus kırsalı El Kadus bölgesine bağlı Ram köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Öte yandan, Lazkiye kırsalında öldürülen Rejim komutanlarından ”Casim Ahmed, Muhammed Nur ve Muhammed Yasin” için de Lazkiye’de cenaze töreni düzenlendiği bildirildi.

El-Temana’da Rejimin Önemli Komutanlarından Biri Daha Öldürüldü

Öte yandan Muhalif gruplar, bugün İdlib’in güneyinde yer alan El-Temana mihverinde konuşlu bulunan Rejim mevzilerini ağır top atışları ile hedef aldıklarını açıkladı.

Askeri kaynaklar, Muhaliflerin yaptıkları top atışları sonrasında, “Dira Kumhane” grubunun liderlerinden olan ‘Abdullah Ramazan’ın’ öldüğünü ifade etti.

Aktivistler, hemen hemen her gün üst düzey yetkililerini kaybeden Esed rejiminin, milisleri arasındaki kontrolü sağlamakta zorluk çektiğini aktardı.

Yaptıkları Yanlarına Kalmadı!

Deyrezzor’un doğu kırsalı ‘Muhsen’ şehrinde Rejim milislerine kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yerel haber kaynakları, Muhser şehir merkezinde Rejim milislerinin kimliği belirsiz kişiler tarafından otomatik tüfekler ile hedef alındığını aktardı.

Edinilen bilgilere göre, otomatik tüfekler ile hedef alınan 8 Rejim milisi hayatını kaybetti,  3 milis ise yaralandı.

Kaynaklar, saldırının nedenini Rejim milislerinin bölgede başlattığı geniş çaplı tutuklamaoperasyonuna bağlıyor. Rejim milislerin birkaç gün önce Muhsen şehrinde onlarca sivili tutukladığı kaydedildi.

Esed rejimi, Suriye’de savaş başladığından bu yana ordusunun üçte ikilik bir kısmını kaybederken, Rusya, İran ve Hizbulesed gibi zalimlerden gelen destekle ayakta kalmaya çalışıyor.

Kaynak: Fetih Medya, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT