1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil Esed ailesinin eli kanlı partneri: PKK!
Katil Esed ailesinin eli kanlı partneri: PKK!

Katil Esed ailesinin eli kanlı partneri: PKK!

PKK’lı Cemil Bayık, katil Esed rejimiyle tarihi ve sıcak ilişkilere sahip olduklarını, ilişkilerini hiç koparmadıklarını belirtti.

27 Ekim 2021 Çarşamba 10:59A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

PKK’nın yayın organı ANF’ye konuşan Cemil Bayık, PKK’nın geçmişten beri Esed ailesiyle sıcak ve tarihi ilişkilere sahip olduğunu söyleyerek, “Şam yönetimiyle ilişkilerimizi hiç koparmadık, onlar koparmadıkça biz hiç koparmayız” ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’ın Esed ailesine değer verdiğini belirten Bayık, “Şam yönetimi bizim için olumsuz bir şey söyleyemez, söylerse bu haksız ve sübjektif değerlendirme olur” ifadesini kullandı.

YPG’nin Şam yönetimiyle anlaşması gerektiğini savunan PKK’lı Bayık, Suriye’de Esed rejimine bağlı özerklik istediklerini dile getirdi.

PKK’nın Esed rejimiyle dostluğu Öcalan’ın Beka Vadisi günlerine dayanıyor. Esed rejiminin Suriyeli Kürtlerin temel haklarını gasp ettiği, Kürtlere zulüm ve işkence uyguladığı tüm periyotlarda dahi bu dostluk bozulmadı.

Suriye’de halkın rejime karşı ayaklandığı Mart 2011’den sonra da PKK ve unsurları eli kanlı rejime sırt çevirmedi. PKK şimdi Suriye’de özerklik talebinde bulunsa bile bunu Esed ailesini devre dışı bırakarak yapmak istemiyor. 

Cemil Bayık’ın son açıklamaları PKK’nın katil Esed rejimiyle devam eden kanlı ortaklığını bir kez daha teyit ediyor. PKK’ya yakışan izzeti ve şerefiyle direnen Suriye halkının yanı değil, kendisi gibi kanlı bir geçmişe sahip Esed rejimiyle saf tutmaktır!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum