1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kaşıkçı’nın Arkadaşları: Kamera Kayıtlarını Paylaşın
Kaşıkçı’nın Arkadaşları: Kamera Kayıtlarını Paylaşın

Kaşıkçı’nın Arkadaşları: Kamera Kayıtlarını Paylaşın

Selman, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye'nin İstanbul başkonsolosluğumuzu aramasına izin vermeye hazırız" dedi. Kaşıkçı'nın arkadaşlarından bu açıklamaya yanıt geldi; 'Kamera kayıtlarını paylaşın.'

06 Ekim 2018 Cumartesi 06:21A+A-

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından açıklama yapıldı. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman; "Türkiye'nin İstanbul Başkonsolosluğumuzu aramasına izin vermeye hazırız." dedi.

'KAMERA KAYITLARINI PAYLAŞIN'

Cemal Kaşıkçının arkadaşları ise bu açıklamaya “konsolosluk binasının aranmasına gerek yok. Suudi yetkililerinin Cemal‘in 20 dakika sonra binadan ayrıldığı şeklindeki iddialarını ispatlamak için güvenlik kameralarının kayıtlarını paylaşmaları yeterli” sözleriyle cevap verdiler.

Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bekleyişlerini sürdüren arkadaşları Veliaht Prens'in açıklamasının muhalif gazetecinin hayatına yönelik endişelerini arttırdığını söylediler.

MESLEKTAŞLARI KAŞIKÇI İÇİN DİRENİYOR

Resmi işlemler için Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna gitmesinin ardından bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için meslektaşları konsolosluk önünde eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, “Kaşıkçı’nın akıbetinden endişe duyuyoruz” dedi.  Basında çıkan “gizli geçitten kaçırıldı” iddialarına ilişkin de Kışlakçı, “Zorla tutulduğunu düşünüyoruz. Veyahutta içeride ‘misafir’ ediyorlardır. Eğer bırakmazlarsa burada duracağız. Haftalarca, aylarca burada olacağımızı ifade ediyoruz. Aynı dayanışma gösterilerini sadece burada değil, dünyanın her yerinde göstereceğimizi ifade ediyoruz. Gizli bir geçit yok, ancak ‘içeriye sokulan bir araba var’, böyle bir ifade var. ‘Siyah bir arabanın içinde tekrar sokulan ve tekrar çıkarıldı’ gibi bir iddia var. Bu iddiayı henüz biz teyit etmedik. Biz kendisinin içeride olduğunu düşünüyoruz, bir odada tutulduğunu düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan Kaşıkçı’nın durumuna ilişkin ABD’li gazeteciler, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Kaşıkçı’nın Washington Post gazetesinde yazdığı köşenin editörü Karen Attiah, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Cemal Kaşıkçı’nın endişe verici sessizliği” derken  MSNBC’deki “All In With Chris Hayes” programının sunucusu Chris Hayes de Twitter’dan “Suudiler, Washington Post için yazan bir muhalifi kaçırmış gibi görünüyorlar.” değerlendirmesini yaparak, Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’a “aşk mektupları yazan uzman lejyonlarından bir şey duyamıyorum.” ifadeleriyle konuya tepkisini ifade etti. New York Times gazetesinin Beyrut Büro Şefi Ben Hubbord ise “Kaşıkçı’nın nerede olduğu hakkında hala bir kelime yok. Eğer gözaltına alındıysa bu, Suudi Arabistan için kötü görünüyor.” paylaşımında bulunarak, son 30 yıldır Suudi Arabistan’da çalışan neredeyse her gazeteci, diplomat ve memurun, muhalif gazeteciyi tanıdığını vurguladı. Kaşıkçı’nın Washington Post’taki köşesi boş bırakıldı.

Kaynak: Karar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT