1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kardeşime Dokunma!
Kardeşime Dokunma!

Kardeşime Dokunma!

Toplumda giderek yaygınlaştırılmaya çalışılan göçmen karşıtı görüşler örgütlü bir propagandanın ürünü. Bu örgütlü kötülük, mültecilerin suç oranları ve ekonomik krizle ilişkileri üzerinden yaydıkları yalanlarla toplumu manipüle ediyor.

07 Temmuz 2019 Pazar 16:30A+A-

Sinan ÖN, Suriyeli muhacirlere yönelik ırkçı saldırılar üzerinden göçmen ve mülteci kavramlarını yorumluyor:

29 Ağustos 2015 yılında Le Soir adlı Fransız gazetede bir mülteci aile “seçim yapmak zor” temasıyla resmedilmiş. İçeriğinde ise; “Burada ölmek, bir gemide ölmek, bir kamyonda ölmek veya ulaşırsak sığındığımız ülkede siyasi sorun olmak, ne yapmalı?” diyordu. Sizce de seçim yapmak zor değil mi? Kimse hamaset yapmasın, kendi canından vazgeçebilsen bile sana emanet edilenin canını düşünmek zorundasın!

Son zamanlarda ülkemizde de yükselen bir mülteci düşmanlığı var. Özellikle Suriyeli muhacirleri hedef alan ve siyasi bir sorun haline dönüşen bir düşmanlık. Oysa sorun siyasi olmaktan öte insani bir sorun. Medeni Avrupa’nın medeni ülkeleri Akdeniz’de ölen bu insanları sadece rakamsal bir değer olarak görüp, yaşanan facialara duyarsız kalırken, sanırım bizim içimizdeki ırkçılarda Avrupa’nın ırkçı ve aşırı sağcılarının nefret söylemlerini örnek alıyorlar.

Ülkemizde olumsuz göçmen algısını dört ana eksende toplamak mümkün. Sosyo-ekonomik, güvenlik, kimlik ve siyasi eksen! Ekonomik kriz ve işsizlikle göçmenler ilişkilendirilirken, toplumdaki suç oranları mültecilerin üzerine yıkılıyor, gelenlerin milli kimliğe zarar verdiği yaygarası koparılıp, seçimlerden zaferle çıkmak için kullanışlı bir malzeme yapılıyordu!

Yazının Devamı >>>