1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Kardavi ve İhvan Tunus'a Geçiyor
Kardavi ve İhvan Tunus'a Geçiyor

Kardavi ve İhvan Tunus'a Geçiyor

Katar'ın diğer Körfez ülkeleri ile ters düşmesi üzerine Yusuf Kardavi ve İhvan yöneticileri buradan Tunus'a geçiyor.

01 Mayıs 2014 Perşembe 15:59A+A-

Körfez ülkeleri ile aralarındaki ilişkilerin bozulması üzerine Katar’dan ayrılmaya başlayan Müslüman Kardeşler üyeleri Tunus’a yerleşmeye başladı.

Mısır Dışişleri Bakanı eski Yardımcısı Hasan Heridi, Müslüman Kardeşler’in yeni hedefinin Tunus olduğunu, Tunus cumhurbaşkanı Merzuki’nin “30 Haziran Devrimi”ne düşmanca tavır takındığını söyledi. Heridi Tunus’ta yeni dönem başladıktan sonra liberal ve solcu partilerin İhvan’ın ülkede konuşlanmasından rahatsız olabileceğini iddia etti.

Bir Mısır gazetesine konuşan Heridi, Tunus halkının İhvan’ın ülkede yoğun bir şekilde bulunmasından rahatsız olacağını öngörüyor.

Darbe sürecinde Müslüman Kardeşler aleyhinde çok sert ve acımasız açıklamalar yapan ve katliamları teşvik eden Süveyş Üniversitesi öğretim görevlisi Cemal Zahran ise, Yusuf el Kardavi ve 28 İhvan üyesinin Katar’dan Tunus’a geçmesini Katar’ın siyasi bir manevrası olarak değerlendirdi.

Zahran, Katar’ın Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn gibi ülkelerin büyükelçiliklerini geri çekmesi üzerine tepkiyi azaltmak için İhvan’ı gönderdiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Mursi’nin görevden alınmasının ardından Türkiye’ye de gelen bazı İhvan liderleri, dil ve kültür farkı gibi sebeplerden dolayı bir Arap ülkesini Türkiye’ye tercih ediyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT