1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Karamollaoğlu Esed’e Toz Kondurmuyor: “TSK’ya Yapılan Saldırıları ABD Yapmış Olabilir”(!)
Karamollaoğlu Esed’e Toz Kondurmuyor: “TSK’ya Yapılan Saldırıları ABD Yapmış Olabilir”(!)

Karamollaoğlu Esed’e Toz Kondurmuyor: “TSK’ya Yapılan Saldırıları ABD Yapmış Olabilir”(!)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İdlib’de TSK’ya yapılan saldırıların Türkiye ve Suriye arasını bozmak isteyen gruplar ve ABD tarafından yapılmış olabileceğini öne sürdü!

12 Şubat 2020 Çarşamba 15:46A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Partisinin Balgat’taki merkezinde İdlib’deki gelişmelere değinen Karamollaoğlu, TSK unsurlarına saldırılar yapan Esed rejimi ve Rusya’ya tek bir eleştiri yapmadan ABD’ye yüklendi.

Açıklamasında Esed rejimi, Rusya ve İran’a toz kondurmayan Karamollaoğlu, ABD’nin kendi ajanları aracılığıyla TSK’ya saldırılar tertipleyerek Türkiye ve Suriye arasında savaş çıkarmasının mümkün olduğunu söyledi.

Rejimi suçlamamak için komplo teorilerinin de sınırlarını zorlayan Karamollaoğlu, İdlib’de barbarca saldırılar yapan Rusya’ya ise tek bir eleştiri dahi yapmadı.

Esed rejiminin TSK'ya yaptığı saldırıların nasıl yapıldığının bilinmediğini öne süren Karamollaoğlu, "Karşılıklı saldırılar o kadar kolaydır ki, Amerika bazen kendi ajanları vasıtasıyla bu saldırıları yapar. Bazen de Suriye rejimi karşıtıymış gibi savaşı kışkırtır. Bu saldırılar neticesinde savaş ortamı doğar." açıklamasını yaptı.

Karamollaoğlu, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Esed rejiminin saldırıları karşısında Türkiye'nin yanında olduğunu söylemesini de eleştirerek, "ABD'nin bölgede oynadığı oyunu tam olarak idrak etmezsek, ABD'nin bu aldatıcı politikaları bizi yanlış politikalar benimsemeye iter." diye konuştu.

Türkiye ve Rusya'nın Soçi ve Astana'daki mutabakata bağlı kalması gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, "Suriye'de kaos ve çatışmanın değil, istikrar ve güvenin tesisi için herkes çaba sarf etmelidir. Bölgede kalıcı bir barış küresel hesapların gölgesinde değil, bölgenin asli unsurlarının samimi diyaloguyla sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, Rusya, İran ve Esed rejiminin bir araya gelerek Suriye sorununu çözmesi gerektiğini savunan Karamollaoğlu, Türkiye'nin Suriye rejimine saldırmasını doğru bulmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum