1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Karabağ'da bir Rusya askeri öldü
Karabağ'da bir Rusya askeri öldü

Karabağ'da bir Rusya askeri öldü

Dağlık Karabağ’daki 'barış bölgesi'nde mayın temizleme çalışmalarında yer alan bir Rus askeri patlama sonucu öldü.

19 Aralık 2020 Cumartesi 01:23A+A-

Ermenistan’ın yenilgiyi kabul etmesi ve Dağlık Karabağ’daki işgal ettiği bölgelerden çekilme kararı sonrası mutabakat gereğince Rus askerleri ‘barış bölgesi’nde devriye gezmeye başladı. 

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, Şuşa yakınlarında mayın temizleme çalışmalarında yer alan bir Rus subay patlama sonucu hayatını kaybetti.   

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Şuşa kenti yakınlarındaki yolun bir bölümünde mayın temizleme çalışmaları sırasında bir patlayıcı cihaz infilak etti. Uluslararası Anti Mayın Merkezi mayın temizleme ekibinden bir subay ağır yaralandı" ifadelerine yer verildi.

Acil tıbbi yardım sağlanan askerin hastaneye nakledilirken yolda hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, ölen askeri ailesine tüm yardım ve desteğin sağlanacağı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalar, 9 Kasım'da imzalanan ateşkes anlaşmasıyla sona erdi.

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan anlaşmayla birlikte 10 Kasım itibarıyla çatışmalar durdu ve taraflar pozisyonlarını korudu.

Azerbaycan, anlaşmayla hem Dağlık Karabağ içinde ilerlediği alanlarda kontrolü sağlamış hem de Ermenistan'ın yedi bölgeden çekilme talebini kabul ettirmiş oldu.

Kaynak: Reuters, Yeni Akit, Karar
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT