1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Kanal2: “İsrail, Özgürlük Filosu’na İzin Verebilir!”
Kanal2: “İsrail, Özgürlük Filosu’na İzin Verebilir!”

Kanal2: “İsrail, Özgürlük Filosu’na İzin Verebilir!”

İsrail televizyonu Kanal2, Siyonist rejimin bir hayli sarsılan imajını ve Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek amacıyla arama şartıyla Özgürlük Filosu'na müdahale etmeyeceğini iddia etti.

13 Nisan 2011 Çarşamba 16:03A+A-

Siyonist Kanal2 televizyonu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze'ye insani yardım götürmek için önümüzdeki ay yola çıkması beklenen Özgürlük Filosu-2'nin Yunanistan veya ona yakın bir adada yükünde silah araması yapılmasının ardından Gazze'ye ulaşmasına izin verebileceğini iddia etti.

Kanal2 televizyonunun haberi üzerine yorum yapan analistler, işgal yönetiminin geçen sene Mavi Marmara gemisine yapılan korsan eylemin işgal rejiminin imajını bir hayli sarsmasından ve Türkiye ile arasında diplomatik kriz yaşanmasına neden olmasından ders çıkardığını belirterek, işgal yönetiminin yeni filoya izin vererek hem imajını kurtarmak hem de Türkiye ile olan ilişkileri düzeltmek istediğini ifade ettiler.

Gazze'ye insani yardım götürmek için geçen sene Mayıs ayında yola çıkan Özgürlük Filosu uluslararası sularda işgal ordusunun korsan saldırısına uğramış, filodaki Marmara Gemisi'ne saldıran işgal askerleri dokuz kişiyi şehit etmiş onlarcasını da yaralamıştı.

***

Netanyahu, Füze Korkusuyla "Demir Kubbe"yi Sığınak Eşliğinde Ziyaret Etti

Siyonist işgal yönetimi Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun direniş güçlerinin attığı füzelere karşı Askalan yakınlarında kurulan "Demir Kubbe" istasyonunu ziyaret ederken, zırhlı araca binmesi, yanında onlarca Şabak mensubuyla danışmanlarını da getirmesi kuşkusuz kimseyi şaşırtmadı. Herkesi şaşırtan bölgeye yaptığı ziyarette onlarca güvenlik elemanının yanında taşınabilir bir sığınağın da kendisine yakın bir yerde hazır bulundurulmasıydı.

Siyonist gazetelerden Maariv Salı günü (11 Nisan) verdiği haberde, olası bir füze saldırısında istasyonu ziyaret eden Netanyahu'nun güvenliğinin sağlanması için ziyaret edeceği noktaya hazır bir sığınak getirildiğini yazdı.

Gazete verdiği haberin devamında Netanyahu'nun ziyaretinden bir gün sonra bu sığınağın kaldırıldığını kaydetti.

Başta Kassam Tugayları olmak üzere Gazze'deki direniş güçlerinin füzeler konusunda ileri bir aşamaya gelmesi düşmanı bir hayli endişelendiriyor. Kassam'ın daha uzun menzilli ve daha dakik füzelere sahip olduğunu itiraf eden işgal yönetimi bu durumun Siyonist liderleri endişelendirdiğini ifade ediyor.

FİEM

HABERE YORUM KAT