1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kanada’nın Edmonton kentinde ramazanda ezan okunacak
Kanada’nın Edmonton kentinde ramazanda ezan okunacak

Kanada’nın Edmonton kentinde ramazanda ezan okunacak

Kanada’nın Alberta eyaletinin başkenti Edmonton’da artık her ramazan ayında cami ve mescitlerden ezan okunabilecek.

20 Nisan 2021 Salı 03:21A+A-

CTV News’de yer alan habere göre, Edmonton Belediyesi, ilkine geçen yıl izin verdiği, ramazan ayında açıktan ezan okunması konusunda Kanada Müslüman Derneği İslam Okulunun talebini değerlendirdi ve şehirde gürültü kaynaklı genel bir şikayet olup olmadığını inceledi.

Gelecek senelerde de okunabilecek

Şehir sakinlerinden ezanla ilgili herhangi bir şikayetin olmaması üzerine, izni gelecek yıllara da yayan belediye, açıktan ezanın, bu seneninkinin yanı sıra gelecek ramazan aylarında da okunabileceği yönünde karara vardı.

Belediyenin kararı, kentteki Müslümanlarca sevinçle karşılandı.

Kararın ardından, Edmonton kentinin yanı sıra Alberta eyaletine bağlı Calgary kentindeki cami ve mescitlerde de ramazanda açıktan ezan okunmaya başlandı.

Kararın duyulması üzerine Ontario eyaletine bağlı Hamilton ve Mississauga kentlerindeki Müslüman dernekleri de belediyelerine başvurarak ramazanda açıktan ezan okunması için izni aldı.

Ezana gürültü yönetmeliği nedeniyle izin verilmiyor

Kanada genelinde açıktan ezan okunmasına, belediyelerin genel olarak uyguladığı gürültü yönetmeliği nedeniyle izin verilmiyor.

Kanada’da birçok kentte, koronavirüsü salgını nedeniyle kapalı olan cami ve mescitlerde, vakit, Cuma ve teravih namazları kılınamıyor.

Açıktan ezan okunmasına, cami ve mescitlerde bina dışına kurulan ses sistemleri ile izin veriliyor.

HABERE YORUM KAT