Kanadalı CTV kanalı "İsrail soykırım yapıyor" dediği için özür diledi

Kanadalı CTV kanalı "İsrail soykırım yapıyor" dediği için özür diledi

Kanada’nın en çok izlenen haber kuruluşu CTV News, İsrail’in soykırım yaptığını söylediği için özür açıklaması yayınladı.

Haber kanalı, "İsrail, Filistin halkına karşı soykırım kampanyasını sürdürüyor." ve “Milyonlarca Filistinli açlıktan ölmek üzere." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Kanal, İsrail yanlısı 'medya izleme kuruluşu' Honest Reporting Canada (HRC) tarafından yapılan şikayet sonrası geri adım attı.

Özür açıklamasını yapan sunucu, "Soykırım' ve 'Filistin halkını aç bırakmaya devam etmek' ifadelerini Birleşmiş Milletler raporuna dayandırmadan kullandık. Bu hatadan dolayı üzgünüz ve özür dileriz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir