1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kanada'da Bir Cami Kundaklandı!
Kanada'da Bir Cami Kundaklandı!

Kanada'da Bir Cami Kundaklandı!

Kanada’nın Hamilton kentindeki İbrahim Camii, dün gece kundaklandı. Polis, mahalle sâkinlerinin yardımıyla zanlıyı yakaladı.

15 Eylül 2016 Perşembe 21:24A+A-

AA’da yer alan habere göre, Kanada’nın Hamilton kentindeki İbrahim Camii, dün gece kundaklandı.

Hamilton Polisi’nin açıklamasına göre, şehrin iki ana caddesinden biri olan King Street’te dün gece yarısı yaşanan kundaklama olayı, çevre sâkinlerince fark edildi. Derhal 9-1-1 acil hattını arayan mahalle sâkinlerinden bir kısmı, evlerindeki yangın söndürücülerle olaya müdahale etti. Bu arada kaçmaya başlayan kundakçı da, bazı mahalle sâkinleri tarafından takip edildi.

İlk Kez Bir Fail Yakalandı

Olay yerine gelen polisle temas kuran mahalle sâkinleri, kundakçının girdiği binayı polise gösterdi. Polis ekiplerince binaya yapılan operasyonda, camiyi kundaklayan ve ismi açıklanmayan 34 yaşındaki erkek yakalandı. Kundaklama ve binaya zarar verme suçundan gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılacak.

Son olayla birlikte Hamilton kentinde ilk kez bir camiye yapılan saldırının faili de yakalanmış oldu. Hamilton’da bulunan altı mescitte daha önce yaşanan irili ufaklı İslâm düşmanı saldırıların failleri bulunamamıştı.

Bu arada İbrahim Camii Başkanı Sayed Hüsrev Haşimi, yaptığı açıklamada, daha önce defalarca saldırı yaşamalarına karşın ilk kez bu kadar ciddi bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT