1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kanada'da Başbakanlık Konutunda Panik: Silahlı Bir Asker Yakalandı
Kanada'da Başbakanlık Konutunda Panik: Silahlı Bir Asker Yakalandı

Kanada'da Başbakanlık Konutunda Panik: Silahlı Bir Asker Yakalandı

Kanada’nın başkenti Ottawa’da, ordu mensubu silahlı bir asker, yetkisi olmadan başbakanlık konutuna girmeye çalışırken yakalandı.

04 Temmuz 2020 Cumartesi 09:25A+A-

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP Sözcüsü Mike Duheme, Corey Hurren adlı askerin tam techizatlı halde Rideau Hall olarak bilinen Başbakanlık Konutu ile Kanada Genel Valisi’nin resmi ofisinin bulunduğu bahçeye zorla girmek isterken durdurulduğunu söyledi.

Duheme, Kanada Silahlı Kuvvetleri’nin Manitoba’daki biriminde görev yapan şüphelinin üzerinde olması gerekenden fazla silah bulunduğunu belirtti.

22 ayrı suçlamadan yargılanacak

Gözaltına alındıktan sonra hakim karşısına çıkarılan 46 yaşındaki Hurren'in, tehlikeli ve dikkatsiz şekilde silah taşıma ve izinsiz bölgeye girme dahil 22 ayrı suçlamadan yargılanacağı kaydedildi.

17 Temmuz'da yeniden mahkemeye çıkacak olan Hurren'e yönelik suçlamalar arasında, terör ya da suikaste teşebbüs gibi unsurlar yer almadı.

Suikast girişimi mi?

Başbakan Justin Trudeau veya Kanada Genel Valisi Julie Payette’ye karşı bir suikast girişimi mi sorularıyla olay ülkede gündemin ilk maddesi haline gelirken, olay sırasında Başbakan Trudeau ve Genel Vali Payette’nin konutta olmadıkları bildirildi. 

AA

HABERE YORUM KAT