1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Kaddafi’nin Yardımcısı: Musa Sadr'ı Kaddafi Öldürdü
Kaddafi’nin Yardımcısı: Musa Sadr'ı Kaddafi Öldürdü

Kaddafi’nin Yardımcısı: Musa Sadr'ı Kaddafi Öldürdü

Lübnan’daki Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın devrik Libya diktatörü Muammer Kaddafi tarafından işkence edilerek öldürüldüğü belirtildi.

07 Mart 2016 Pazartesi 13:31A+A-

Libya eski devlet başkanı Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yardımcılarından Muhammed İsmail, Lübnan’daki Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın Kaddafi tarafından 1978'de öldürüldüğünü söyledi. The New York Times'a konuşan Muhammed İsmail, Musa Sadr'ın Kaddafi tarafından öldürüldüğünü, cesedinin de denize atıldığını ileri sürdü.

Musa Sadr ve iki arkadaşı Libya'yı ziyaret ettiği sırada kaybolmuş ve varlığı ile ilgili uzun süredir bir haber alınamamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda Hüsnü Mübarek’in tuttuğu notların 12. Bölümünde İmam Musa Sadr’ın Muammer Kaddafi ile yaptığı bir tartışma sonunda öldürüldüğü öne sürülmüştü. Mübarek ayrıca, "Musa Sadr’a Kaddafi’nin bizzat kendisi işkence etti ve Sadr gördüğü 4 saatlik işkence sonunda bilincini yitirdi.” demişti.

Lübnan’daki Emel Hareketi ise kendilerine ulaşan bilgilere göre, Musa Sadr’ın hala hayatta ve Libya’da bir cezaevinde olduğunu gösterdiğini düşünüyor.

MUSA SADR KİMDİR?

Musa el-Sadr Lübnanlı şii din alimi ve siyasetçi. İran'ın Kum şehrinde Lübnanlı Şii el-Sadr ailesinin bir ferdi olarak dünyaya gelen, dini eğitim ve akademik eğitimini tamamladıktan sonra siyasi hareketlerin içinde ve başında yer alan Musa Sadr, Lübnan İç Savaşında Emel ordusunun komutanlarındandı. Tahran Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Musa Sadr, Lübnan’daki Şiiler için önemli bir önder olarak kabul ediliyordu. Musa Sadr, 1978 yılında Muammer Kaddafi’nin daveti ile Libya’ya gitmiş; ancak daha sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

HABERE YORUM KAT