1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Jandarma Genel Komutanlığı Davasında Mütalaa
Jandarma Genel Komutanlığı Davasında Mütalaa

Jandarma Genel Komutanlığı Davasında Mütalaa

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecilerin hedefindeki en kritik adreslerden biriydi Jandarma Genel Komutanlığı. Gece boyu şiddetli çatışmalar orada yaşandı, Emniyet Terörle Mücadele Başkanı Turgut Aslan rehin alınarak başından vuruldu.

09 Temmuz 2019 Salı 23:43A+A-

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilerin hedefindeki en kritik adreslerden biriydi Jandarma Genel Komutanlığı. Gece boyu şiddetli çatışmalar orada yaşandı, Emniyet Terörle Mücadele Başkanı Turgut Aslan rehin alınarak başından vuruldu.

Darbecilerin amacı karargahı ele geçirip en uç kasabalara kadar darbe girişimini yaymaktı. O darbeci sanıklar için istenen cezalar belli oldu.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 244 sanıklı Jandarma Genel Komutanlığı davasında beklenen mütalaa açıklandı.

Savcı, 175 sanık için o gece Jandarma Genel Komutanlığı çevresinde şehit olan 9 kişiye yönelik "kasten öldürme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 10'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca bu sanıkların 1'er kez de müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Eski Albay Erkan Öktem için ağırlaştırılmış müebbet talep edildi

O gece Turgut Aslan'ı ve Aslan'ın koruması Hasan Gülhan'ı rehin alan darbecilerin başındaydı eski Albay Erkan Öktem. Erkan Öktem de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen isimler arasında yer aldı.

244 sanıklı davada 192 sanık için hapis cezası istendi

Savcı ayrıca 2 sanık için darbe girişimine yardım suçundan 20 yıla kadar hapis ile askeri komutanlıkların gasbı suçundan müebbet hapis cezası istedi. Mütalaada ayrıca 15 sanık hakkında silahlı terör örgütüne üyelik suçundan 15 yıla kadar hapis cezası da istendi. Böylece 244 sanıklı davada toplam 192 sanık için hapis cezaları talep edildi.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT