1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İzmir'de Yakalanan Bombacılar Tutuklandı
İzmir'de Yakalanan Bombacılar Tutuklandı

İzmir'de Yakalanan Bombacılar Tutuklandı

İzmir'in Buca ilçesinde bir hücre evine düzenlenen operasyonda bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan MLKP-FESK üyesi biri kadın 3 kişi tutuklandı.

08 Nisan 2016 Cuma 09:28A+A-

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekiplerince, MLKP'nin silahlı kanadı FESK yapılanmasına yönelik takipte, Buca'da bir hücre evine düzenlenen operasyonda yakalanan Sercan Ü, S.S. ve Y.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlıların emniyetteki sorgularında "susma hakkı"nı kullandıkları ve ifade vermedikleri öğrenildi.

"Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün yönlendirmesiyle eylem planı yapmak, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak, sükunu bozmak, görevli memura direnmek" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen zanlılar, adliyeye götürülüşleri sırasında slogan attı.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 3 zanlı, tutuklandı.

Zanlı bomba eğitimi için gitmiş

Tutuklanan zanlılardan Sercan Ü'nün 2014 yılına kadar İzmir'deki ESP ve SGDF'nin düzenlediği basın açıklamaları ile izinsiz gösterilere katıldığı, bir çok kez gözaltına alındığı belirtildi.

Korsan gösterileri organize ettiği ve katıldığı tespit edilen Sercan Ü'nün 2014 yılının ekim ayında MLKP adına faaliyet göstermek üzere Kuzey Suriye'ye geçtiği Kobani bölgesindeki YPG kamplarına katılarak burada bomba eğitimi aldığı tespit edildi.

Zanlının, İzmir'e geldiğinin tespit edilmesi üzerine takip başlatan polis ekipleri, Buca ilçesindeki örgütün kullandığı hücre evini belirledi.

Operasyon

Buca'da bir hücre evine 5 Nisan'da düzenlenen operasyonda, bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmek üzere İzmir'e geldikleri tespit edilen MLKP-FESK üyesi biri kadın 3 kişi, tahrip gücü yüksek patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalanmıştı.

Örgütün üst düzey kadrosu ve eylem ekibinde yer aldıkları belirtilen zanlıların, öğrenci gibi davranarak kimliklerini gizlemeye ve mecbur kalmadıkça evden çıkmayıp dikkati çekmemeye çalıştıkları tespit edilmişti. Ele geçirilen tahrip gücü yüksek TATP patlayıcıların, baharatlık gibi objelerin içine yerleştirilmiş ve vereceği zararı güçlendirmek amacıyla da çevresine çiviler bantlandığı belirlenmişti.

Yakalanan örgüt üyelerinin, Kobani'deki YPG kamplarında bir süre kaldıkları, silahlı ve bombalı eylem konusunda özel eğitimden geçirilmelerinin ardından Suriye sınırından kaçak olarak ülkeye geçtikleri ve eylem için İzmir'e geldikleri bildirilmişti.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT