1. HABERLER

  2. HABER

  3. İzmir'de Askeri Araca Saldırı: 1 Ölü
İzmirde Askeri Araca Saldırı: 1 Ölü

İzmir'de Askeri Araca Saldırı: 1 Ölü

İzmir Foça'da askeri araca silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker öldü, 11 asker yaralandı.

09 Ağustos 2012 Perşembe 11:22A+A-

İzmir' in Foça İlçesi'nde Deniz Üssü'ne giden yolda askeri araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk bilgilere göre 1 asker hayatını kaybetti, 11 asker yaralandı.

Yaralı askerler hastaneye kaldırılırken, Foça Emniyet Müdürü, "Saldırıda 2 asker şehit oldu." dedi.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Patlama sonrasında olay yerinde çatışma çıktığı iddia ediliyordu. Olaydan sonra vatandaşların kaydettiği amatör görüntülerde patlamadan önce silah sesleri geldiği duyuluyor. Silah sesleri çatışma çıktığını gösteriyor ancak çatışma bilgisi hala doğrulanamadı.

foca-askeri-arac.jpg

 

HELİKOPTERLE OPERASYON

Olayın ardından, ağaçlık alanda gizlenip bombaları patlattıkları üzerinde durulan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Ege Ordu Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı'ndan askeri yetkililer bölgeye giderek incelemede bulundu. Askerler ve polis ekiplerinin bölgede çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Saldırganları bulabilmek için helikopterlerin de kullanıldığı öğrenildi. İlçenin giriş ve çıkışında yollar kesilip araçlar aranmaya başladı.

İTFAİYECİLER GELİNCE İKİNCİ PATLAMA OLDU

Foça'da askeri araca yönelik gerçekleşen ilk patlamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne ait bir arasözün olay yerine yönlendirildiği, 20-30 metre yaklaştığında ikinci patlamanın meydana geldiği bildirildi. Arasözün camları kırıldı, kaportasına şarapnel parçaları isabet etti. İtfaiyecilerden yaralanan olmadı.

HABERE YORUM KAT