1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İYİ Parti’nin “Ayasofya İbadete Açılsın” Önergesine AK Parti Neden Ret Oyu Kullandı?
İYİ Parti’nin “Ayasofya İbadete Açılsın” Önergesine AK Parti Neden Ret Oyu Kullandı?

İYİ Parti’nin “Ayasofya İbadete Açılsın” Önergesine AK Parti Neden Ret Oyu Kullandı?

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili verdiği önerge AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi.

10 Haziran 2020 Çarşamba 00:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

İYİ Parti, Ayasofya'nın toplu ibadete açılması için Meclis'e önerge verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzası ile sunulan önerge, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları ile reddedildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması önerisi ile ilgili yaptığı açıklamada önergeyi reddedeceklerini ve temmuz ayında gerekli adımların atılacağını söyledi.

Karar gazetesinin naklettiğine göre Mehmet Muş'un yaptığı açıklama şöyle: "TBMM'de devam eden Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak."

AK PARTİ'NİN RET OYU KULLANMASININ NEDENİ BELİRSİZ AMA İYİ PARTİ'NİN FIRSATÇILIĞI DA AŞİKAR

Ayasofya’nın ibadete açılıp mescid statüsünün iade edilmesi için son günlerde kamuoyunda gündem ve beklenti oluşturan AK Parti’nin şimdi mesele Meclis’e gelirken neden bu reddiyeci tutumu takındığı merak konusu. Bununla birlikte meseleyi Meclis’e taşıyan İYİ Parti’nin de fırsatçılık yaptığı açık değil mi? Şimdiye kadar İYİ Parti’nin bu yönde bir gündemi oldu mu, hiç bu hususta teklif hazırladı mı?

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fetih suresi okundu, dualar edildi. Ardından "Ayasofya ibadete açılacak mı?" sorusu yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son söz için yargıyı işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında "Bu ülkenin dinamiklerinde tutuşan yanan bir şey var. Öyleyse şu anda biz hukuk devleti olarak Danıştay'ın kararını bekliyoruz. Karardan sonra atılması gereken adım neyse ona göre gereken adımlar atılır" dedi.

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Danıştay'da Ayasofya'nın camii olarak kullanımıyla ilgili bir kez daha başvuru yaptı. Dilekçede; Ayasofya'nın müzeye çevrilmesine ilişkin 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istendi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum