1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İtalya Başbakanı: “Rusya ve Avrupa'nın Yakınlaşması Lâzım”
İtalya Başbakanı: “Rusya ve Avrupa'nın Yakınlaşması Lâzım”

İtalya Başbakanı: “Rusya ve Avrupa'nın Yakınlaşması Lâzım”

Karşılıklı yaptırımların Rusya ve Avrupa üzerinde olumsuz etki bıraktığını belirten İtalya Başbakanı, yakınlaşmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

17 Haziran 2016 Cuma 20:33A+A-

Rusya menşeli haber ajansı TASS’nin Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman’a konuşan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, “Bu, hiç de hoş olmayan sayfayı çevirmek için hepimiz çaba sarf etmeliyiz. Karşılıklı yaptırımlar Rusya ve Avrupa şirketleri üzerinde olumsuz etki bıraktı. Her iki ülke de bundan zarar görüyor. Tüm bunun nedeni Ukrayna krizi.” dedi.

İtalya Başbakanı: “Avrupa ve Rusya Müttefik Olmalı”

“Gerçek sorunlar” olarak nitelediği “terörizm” ve “radikalizm”i engellemek için daha yakın çalışmak gerektiğini belirten İtalya Başbakanı, “Avrupa’nın başkentlerinde ve ABD’de korkunç olayların yaşandığını görüyoruz. Bu, tüm dünya için sorun hâline geldi. Hepimizin ortak sorunudur. Avrupa ve Rusya, bu ortak kötülüğe karşı mücadele etmek için müttefik olmalı.” diye konuştu.

Birçok uluslararası konuda Rusya’nın oynadığı rolün “önemli” olduğunu söyleyen Renzi, şöyle devam etti:

“Sanırım, herkesin kendi işini yaptığı küçük adımlar politikasına bağlı kalmak lâzım. Bu bir nevi mozaik ve herkes bu mozaiğe kendinden bir şeyler katıyor.”.

HABERE YORUM KAT