İsviçre Maliye Bakanı Keller-Sutter'den Grok'un hakaret içerikli paylaşımı için suç duyurusu

İsviçre Maliye Bakanı Keller-Sutter'den Grok'un hakaret içerikli paylaşımı için suç duyurusu

İsviçre Maliye Bakanı Karin Keller-Sutter, ABD merkezli X sosyal medya platformunun yapay zeka sohbet robotu Grok tarafından kendisi hakkında üretilen hakaret içerikli ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İsviçreli medya şirketi Tamedia'nın haberine göre, Keller-Sutter, internet üzerinden iftira ve hakaret nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kimliği belirsiz bir X kullanıcısının Grok'tan Keller-Sutter hakkında kaba ve cinsiyetçi ifadeler içeren bir alaycı hakaret oluşturmasını istemesinin ardından Grok'un ürettiği metinde bakana ve çalışmalarına yönelik küfürlü ifadeler yer aldı.

Bakan Keller-Sutter'in Sözcüsü Pascal Hollenstein, iftira ve hakaret suçlamasıyla dava açıldığını doğruladı.

Hollenstein, "Bu tür kadın düşmanlığı normal veya kabul edilebilir olarak görülmemelidir." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir