1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstiklal Marşı okunurken çalıştığı için işçilerin gözaltına alındığı ülke!
İstiklal Marşı okunurken çalıştığı için işçilerin gözaltına alındığı ülke!

İstiklal Marşı okunurken çalıştığı için işçilerin gözaltına alındığı ülke!

Türkiye’de yaşanan garabetler silsilesine bir yenisi eklendi!

16 Eylül 2021 Perşembe 19:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Rize’nin Pazar ilçesinde bir inşaatta işçi olarak çalışan Yılmaz Şahin inşaatın yakınındaki Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu'nda İstiklal Marşı okunurken çalışmaya devam ettiği için gözaltına alındı. İstiklal Marşı ve Atatürk’e hakaretten gözaltına alınan Yılmaz Şahin'in gerçekte tek suçu böyle saçma sapan bir şeyden dolayı insanların gözaltına alınabildiği bir ülkede yaşıyor olmak!

Türkiye’deki hukuk ve insan hakları sorunları yüzünden öfkelenmemek elde değil. Tamamen beden gücü gerektiren bir işte mesai yapmakta olan bir işçinin yaptığı işin ulus devletin inşa edilmiş kutsallarından çok daha değerli olduğundan hiçbir şüphemiz yok! Zira evdeki çocuklarının veya akşam evde onu bekleyen annesinin geçimiyle uğraşan bir insan “gerçek” bir işle uğraşmaktadır. Hakikatlerle uzaktan yakından olmayan baştan sona kurmaca bir algıdan ibaret olan modern kutsallar karşısında bu insanın hakkının savunulması gerekmektedir.

Yılmaz Şahin’in ağabeyi Mehmet Şahin kasıtlı bir durum olmadığını vurgularken şunları söylüyor: “İstiklal Marşı öncesi saygı duruşunda da bulunduk. Ancak sonraki süreçte art niyetsiz çalışan kardeşimin bu davranışı, İstiklal Marşı ve Atatürk’e saygısızlık olduğu gerekçesiyle gözaltı işlemi gerçekleşti. Kesinlikle ortada bir art niyet yok, her şey bir anda gelişti.”

Yazık ki Türkiye en fazla inşaat işçilerinin İstiklal Marşı okunurken çalışmaya devam ettikleri için Atatürk’e hakaretten gözaltına alındığı bir ülke olmayı başarabilmiştir. Bu yaşanan hadise kimsenin Türkiye’yi çok fazla abartmaması gerektiğinin kanıtıdır. Bu işte! İşçilerin işlerini yapmaya devam ettikleri için gözaltına alındığı ülke!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum