1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İşte Türksolu'nun Basın Özgürlüğü
İşte Türksolu'nun Basın Özgürlüğü

İşte Türksolu'nun Basın Özgürlüğü

Freedom House'un Türkiye'deki basın özgürlüğü raporu tartışılmaya devam ederken akıllara Türksolu'nun Kasım 2013 kapağı geldi.

06 Mayıs 2014 Salı 01:20A+A-

Washington'daki sivil toplum kuruluşu Freedom House'un yayınladığı basın özgürlüğü raporunda Türkiye hakkındaki değerlendirmeler Türk basınında tartışılmaya devam ediyor. 

Türkiye'de her gün onlarca gazeteci Başbakan Erdoğan'a hakaret ederken, Freedom House'un Türkiye ile ilgili değerlendirmesi samimi bulunmadığı gibi, art niyetli bir değerlendirme olarak yorumlandı. 

Ülke TV'de yayınlanan, Turgay Güler'in sunduğu Sıradışı programında Türksolu dergisinin, 17 Aralık'ın hemen öncesinde, 25 Kasım 2013 tarihinde yayınladığı kapak ekranlara getirildi. 

TÜRKSOLU'NDAN ERDOĞAN'A: ASILACAK ADAMSIN ULAN

Söz konusu kapakta, Başbakan Erdoğan ve idam ipi görülüyor, üzerinde ise "Asılacak adamsın ulan" yazıyordu. 

Turgay Güler'in ekrana getirdiği bu kapak en uç örnek olsa da, ülkenin başbakanının boynuna ip geçirip "ulan" ifadesi de kullanılarak tehdit savurulması, hemen ardından 17 Aralık'ın gelmesi, yine peşinden 25 Aralık'a girişilmesi Freedom House'un samimiyetsizliğini ortaya koydu. 

İNGİLİZCE VE ARAPÇA BİLENLERE ÇAĞRI

Nevzat Çiçek, Freedom'un Türkiye'deki basın özgürlüğü değerlendirmesiyle ilgili olarak izleyicilerden önemli bir ricada bulundu. 

Çiçek şöyle konuştu: 

İzleyicilerimizden rica ediyorum, İngilizce, Arapça bilenler, o yazıyı tercüme etsinler, bu kapağı da içine koysunlar, dünya gazetecilik örgütlerinden tutun, fikir hürriyetiyle ilgili Türkiye'yi suçlayanlara kadar, bunu göndersinler, 'bu sizin ülkenizde olsa siz ne yapardınız' desinler. 

Aynı tarzda bir yayını Batı'da yapabilir misiniz? Çok zor, yaptırmazlar. Özgürlük mü bu? Özgürlük de değil. 

Kaynak: STAR

HABERE YORUM KAT

1 Yorum