1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da BDP'liler Rojavalılara Saldırdı
İstanbulda BDPliler Rojavalılara Saldırdı

İstanbul'da BDP'liler Rojavalılara Saldırdı

İstanbul'un Kanarya ilçesinde BDP'li oldukları ifade edilen iki genç ile Suriyeli muhacir Kürtler arasında kavga çıktı.

10 Ağustos 2013 Cumartesi 13:06A+A-

İstanbul Kanarya'da yol verme tartışması büyük bir lince dönüştü. BDP'liler ve Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Kürt gençleri arasında yol verme tartışması yüzünden başlayan kavga kısa sürede büyüdü.

Kanarya Mahallesi Şahin Caddesi'nde dün gece saat 22.00 sularında Suriyeli Kürt muhacirler ile Nusaybinli iki genç arasında kavga çıktı. Kavgayı gören ve yakındaki bir binada oturan bir grup Rojavalı Kürt olaya müdahale edip Nusaybinli gençleri dövdü.

Olaydan sonra Nusaybinli gençler mahallede oturan yakınlarını ve BDP'li oldukları ifade edilen bir grubu çağırdı. Olay mahalline gelen grup Rojavalı Kürtlerin evlerini taşlayarak evlerin camlarını kırdı.

"ROJAVA'DA KATLİAM VAR" DİYENLERDEN ROJAVALI KÜRTLERE İKİNCİ SALDIRI
Bu gün Cuma Namazından sonra yeniden Rojavalı Kürtlere saldıran BDP'li grup, bir muhaciri bıçakladı.

"Suriyeliler Nerede" diye nara savuran BDP'liler, Rojavalı Kürtlere ağır küfürler ederek Suriyeli Kürtlerin kovulmasını ve onlara kimsenin sahip çıkmaması gerektiğini söylediler. Grubun içinde bulunan A.G. adlı şahıs Kanaryalılara ağır hakaretler ederek Suriyeli Kürtlere sahip çıkılmamasını istedi.

Bazı mahalle sakinleri olayın büyümemesi için Kanarya'daki BDP binasına giderek aracı olmalarını istediler. Kanarya Mahalle Muhtarı Necat Karadeniz de olayların yatışması için yoğun çaba sarfetti.

BDP'li yetkililer gençleri sükunete çağırdı. Ancak gençlerden bir grup hakaretlerine devam ederek Suriyeli Kürt göçmenlerin mahalleden çıkarılmasını istedi.
Olayların daha fazla büyümemesi için Kanarya'da bulunan muhacir Kürtler polis nezaretinde mülteci kamplarına gönderilmeye başlandı.

Suriyeli mültecilerin - içinde kadın ve çocukların olduğu- evlerine BDP'lilerin saldırısı sırasında polisin seyirci kaldığı ve olaylara müdahale etmediği iddia edildi.
Kanarya'da gerginlik devam ederken kamplara gönderilmeyen Rojavalı Kürtlerin korkudan sokağa çıkamadığı görüldü.

GAZETECİYE LİNÇ GİRİŞİMİ
BDP'lilerin taşkınlığı sırasında olayları görüntülemek isteyen Doğru Haber Gazetesi Muhabiri Hüseyin Şayık, grubun saldırısına uğradı. Onlarca kişinin saldırısına maruz kalan Şayık, çevredeki vatandaşların araya girmesiyle son anda linç edilmekten kurtarıldı.

ROJAVALI KÜRTLERE SALDIRILAR PLANLI MI YAPILDI?
Dün gece durulan olayların bu gün BDP'li olduğu belirtilen grup tarafından yeniden tırmandırılmak istenmesi ve saldırgan grubun mahalle halkına tehditler savurarak "Suriyeli Kürtlere sahip çıkmayın" demeleri "İstanbul'daki olaylar, bilinçli olarak mı çıkarıldı?" Sorusunu akıllara getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda Rojava'daki baskılardan kaçarak Türkiye sığınan Kürtlere, PKK yandaşları tarafından ülkelerine geri dönmeleri için baskı yapıldığı iddia edilmişti.

Rojava'da PYD'nin hakim olduğu bölgelerde Kürt gençlerine silah verilerek zorla savaştırıldıkları belirtiliyor.

İlkha

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT