1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İstanbul ve İzmir'de Öcalan Protestosu: 17 Gözaltı
İstanbul ve İzmir'de Öcalan Protestosu: 17 Gözaltı

İstanbul ve İzmir'de Öcalan Protestosu: 17 Gözaltı

İstanbul ve İzmir'de PKK lideri Öcalan’ın Türkiye'ye getirilmesi bahanesiyle düzenlenen gösterilerde 17 kişi gözaltına alındı.

16 Şubat 2016 Salı 08:35A+A-

İstanbul'da Esenyurt, Sultangazi, Küçükçekmece ve Beyoğlu'nda, ömür boyu hapse mahkûm edilen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle gösteri yapmak isteyen gruplar, polis tarafından dağılmaları yönünde uyarıldı.

Uyarıların dikkate alınmaması üzerine, polis ekipleri, gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçarak polise taş, havai fişek ve şişe atan gruplarla polis arasında bir süre kovalamaca yaşandı.

Gösterilere katılan 10 kişiyi gözaltına alan polis, 3 basınç etkili patlayıcı, 118 molotofkokteyli, 3 çakmak gazı tüpü, 6 eldiven ve 1 kar maskesi ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü.

İzmir

Öte yandan, İzmir'in Bornova, Bayraklı, Buca, Karabağlar ve Menemen ilçelerinde gösteri düzenledi.

Polis ekipleri, slogan atan, PKK lideri Öcalan’ın posterini açan ve havai fişek atan gruplara dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarıları dikkate almayan göstericiler, “güvenlik” güçlerine havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldırdı. Polisin müdahale ettiği gruptakilerden 7'si gözaltına alındı.

Olay yerlerinde yapılan incelemelerde el yapımı patlayıcılar ve havai fişekler bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT