1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘‘İstanbul ve Ankara İçin Kayyım Söz Konusu Değil’’
‘‘İstanbul ve Ankara İçin Kayyım Söz Konusu Değil’’

‘‘İstanbul ve Ankara İçin Kayyım Söz Konusu Değil’’

İçişleri Bakanı Soylu, "İstanbul ve Ankara için böyle bir şeyin (kayyım) söz konusu olabilmesi mümkün değil." dedi.

08 Eylül 2019 Pazar 13:00A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "94 belediye başkanını görevden aldığımızda yaptığımız işlem anayasaya uygun. Anayasa içişleri bakanına bu yetkiyi veriyor. 45, 46 ve 47. maddeleri çok açık. Bu konuda İçişleri Bakanlığı bir takım soruşturmalarda ya da tutuklamalar olmuşsa bu hakkını kullanabilir." ifadelerini kullandı. Soylu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Belediye başkanlarının seçimlere nasıl girdiği seçim hukukuyla ilgili"

"Biz 94 tane terörü bulaşan belediye başkanını görevden aldık." diyen Soylu, "Diyorlar ki 'görevden alma hakkını kullanma çünkü bunlar seçilmiş'. Seçilmek suç işlemek özgürlüğünü mü getirir? Bu kişilerin seçimlere nasıl girdiği, seçim hukukuyla ilgili. Biz bunların kanuna uyup uymadığını denetlemekle yükümlüyüz."

Soylu, önceki dönemde görevden alınan 94 belediye başkanıyla ilgili yargı kararlarının da bulunduğunu belirterek, söz konusu bazı kararların Yargıtay tarafından da onandığını hatırlattı.

İstanbul ve Ankara için kayyım meselesine değinen İçişleri Bakanı Soylu, şöyle konuştu:

"Ne İstanbul ne Ankara, herkesin kendine ait bir yetki çerçevesi var. Bir muhtarlığın kendi göre kuralları var, yasası var. Kaymakamın da öyle. Herhangi bir genel müdürün ya da valinin ya da bakanın da öyle. Birtakım kurallar ve yasalar çerçevesinde çalışır.

İstanbul ve Ankara'ya kayyım atanması için terör iltisakı lazım. Bu iki kente kayyım atanması söz konusu değil. Böyle bir şeyin söz konusu olması için terör iltisakı olması lazım. Terörle iltisaklıysanız, iltisakınız varsa devlet boş durmaz."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum