1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul Valisinden Sert Açıklama
İstanbul Valisinden Sert Açıklama

İstanbul Valisinden Sert Açıklama

Vali: "Bu ortamı İstanbullulara yaşatmış olanlara karşı, çok daha farklı bir yöntem içerisinde tutumumuzu göstereceğiz."

12 Haziran 2013 Çarşamba 00:25A+A-
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, Taksim'deki gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi gün boyunca sosyal medya üzerinden ve Valilik Basın Müdürlüğü aracılığıyla yaptığını anlattı.
 
 Vali Mutlu, şöyle devam etti: 
 
"Bütün gün boyunca, değerli İstanbulluların, bu alanda yapmış olduğumuz çalışmaları destekleyici nitelikte yaklaşımlarını ve bizi sadece marjinal gruplarla baş başa bırakarak, orada bir mücadelenin yaşanmış olduğunu hep birlikte müşahede ettik, gördük. Ve Atatürk Anıtımızdan, Atatürk Kültür Merkezi'nden söz konusu flamalar, bayraklar indirildi. Emniyet teşkilatımız, Gezi Parkı'na, sevgili gençlere kesinlikle hiçbir müdahalede bulunmadı."  
 
Vali Mutlu, akşam saatlerinde, "saat 19.00'da toplanma" çağrılarını göz önünde bulundurarak Taksim Meydanı'nın, gösterilerini yapmak isteyen ve bu konuda alana çıkan İstanbul halkına bırakıldığını ancak Atatürk Kültür Merkezi'ne daha önceden planlandığı gibi konuşlandıklarını dile getirdi.
 
Marjinal gruplarla emniyet güçlerimiz arasında bir çatışma ortamı mevcut
 
Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Oradaki bekleyişimizi sürdürdük. Fakat alanda sayıları 30-35 bin civarında olan katılımcılarla birlikte marjinal grupların halkımız alanda dururken, Atatürk Kültür Merkezi'nde bekleyen polisimize yönelik, çok yoğun farklı materyallerle saldırısına şahit olduk. Ve asıl maksadın, halkımızı da bu olaylara çekmek suretiyle mağdur etmek ve ortaya bir devlet- vatandaş çatışması çıkarmak hevesi olduğunu, bütün toplumumuzun canlı yayın araçlarıyla olayları izleyenlerin gözleri önünde kamuoyuyla paylaşmış olduk.  Kendilerine yöneltilen bu saldırılar üzerine, emniyet güçlerimizin yaptığı müdahale ile marjinal gruplar alandan uzaklaştırıldı. Alanda toplanmış olan halkımız da gayri ihtiyari olarak konutlarına, mekanlarına dağılmışlardır."
 
Bu konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, halktan bazı ricalarda bulunduğunu kaydeden Vali Mutlu, şunları söyledi: 
 
"Polisle çatışmak üzere ısrarlı bir şekilde saldırılarını sürdüren marjinal gruplarla mücadele etme noktasında, özellikle alanın boşaltılmasını talep ettim. Bu talebimi şu anda da çok net bir şekilde değerli halkımızla paylaşmak istiyorum. Şu anda Taksim alanında bulunan farklı fraksiyonlara ait marjinal gruplarla emniyet güçlerimiz arasında bir çatışma ortamı mevcuttur. Bunun kontrol altına alınması için kararlı, dirayetli bir duruşu emniyet teşkilatımızın bütün değerli personelleri, polislerimiz ve başındaki kolluk amirleri sürdürmektedir. Kendilerine, emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına, bütün gün boyunca devam eden bu yoğun mesailerinden dolayı gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Gezi Parkı'nın kışkırtılarak bir çatışma alanı haline getirilmesi için gün boyunca yapılmış pek çok provokasyona rağmen sükunetin muhafaza edilmesi nedeniyle gençlere teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatımızın bu tür ajitasyonların içine girmeyip, Gezi Parkı'nın güvenliği konusunda dirayetli tutumuna teşekkür ediyorum. Bu akşam Taksim'de toplanmış, çatışma üzerine alandan ayrılmış sevgili İstanbullular'a, halkımıza, teşekkür ediyorum. Bu noktadan sonra aziz Cumhuriyet'in büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin ve manevi şahsiyetinin bulunduğu milletimizin meydanında, devletimizin ve milletimizin sarsılmaz gücü, emniyet güçlerimiz tarafından kararlılıkla marjinal gruplar üzerinde gösterilecektir. Bu tablo, arzu ettiğimiz tablo olmamakla birlikte, ülkemizi ciddi bir çatışma ortamına çekmek isteyen ve 15 gündür bu ortamı İstanbullular'a ve ülkemize yaşatmış olanlara karşı bugün çok daha farklı yöntem içerisinde tutumumuzu sürdüreceğiz." 
 
Taksim Meydanı'nda halkımız bulunmasın
 
"15 gündür Taksim Meydanı'nı açmış olan devlet irademizin, bugün itibariyle meydanın güvenliğinin tam olarak sağlanacağı sürece kadar sevgili halkımızın bulunmaması konusunda ricamı bir kez daha iletiyorum" diyen Vali Mutlu, şöyle konuştu:
 
"Bu konuda gerek gece gerekse gündüz alınacak tedbirlerde emniyet güçlerimize herkesin yardımcı olmasını istirham ediyorum. Taksim Meydanı'nda, bugün bu saat itibarıyle, bundan sonra uygulayacağımız tedbirleri halkımızın gözü önünde, televizyonların sosyal medyanın gözü önünde, titizlikle, dikkatle, hukuka uygun bir dirayet içinde sürdürmeye özen gösterecğiz. Soğukkanlılığımızı, millet sevgimizi, devlet aşkımızı ve yurttaşımıza, milletimize duyduğumuz derin hürmeti, Taksim'de bir namus ve vatan borcu olarak milletimize ödemek üzere sarsılmaz azim içerisinde, kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz."
 

HABERE YORUM KAT