1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul Valiliği'nden önemli hatırlatma!
İstanbul Valiliği'nden önemli hatırlatma!

İstanbul Valiliği'nden önemli hatırlatma!

İstanbul Valiliği hali hazırda mevcut olan açık alanlarda alkol tüketimi yasağına uyulması ve denetimlerin yapılması için yerel birimlere ve kolluk birimlerine yazı gönderdi.

30 Ağustos 2023 Çarşamba 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

30 Mart 2005 tarihli 5236 sayılı kabahatler kanunuyla park, bahçe, mesire alanı gibi halka açık alanlarda alkol tüketimi yasaklanmıştı.

 Özellikle son yıllarda yaz aylarının gelmesiyle birlikte ailelerin uğrak alanları olan sahil parkları ve mesire alanlarında bu yasağa uyulmadığı gözlemleniyordu.

Dinimizce haram kılınan alkol tüketiminin son dönemlerde kamusal alanlarda bu denli görünür olması hassasiyet sahibi geniş toplum kesimlerinde rahatsızlığa neden oluyordu.

Bu konuyu gündemine alan İstanbul Valiliği halihazırda kamusal alanlarda yasak olan alkol tüketimi ile etkin mücadele için ilgili birimlere hatırlatma yazısı gönderdi.

Gönderilen yazıda "park, piknik, mesire alanı, sahil bandı, plaj vb. alanlarda çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına  mahal vermemek adına" yasağa uyulması gerektiğini ifade edildi ve yasağa uymayanlar hakkında 617 TL para cezasının uygulanacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum